„Bárki viselheti a maszkot” - Phil Lord és Christopher Miller

Phil Lordról és Christopher Millerről akkor hallottunk utoljára, amikor kirúgták őket a Solo: Egy Star Wars-történet rendezői székéből, pedig korábban sikert sikerre halmoztak olyan filmekkel, mint A LEGO-kaland vagy a 21 Jump Street. Most egy animációs szuperhősfilm, a Pókember: Irány a Pókverzum! producereiként tértek vissza.

Mindketten 43 évesek.

 

Híresek arról, hogy rossz filmes koncepciókból hoznak ki valami jót.

 

A Solóból a hivatalos indoklás szerint kreatív nézeteltérés miatt távoztak.

Mit gondoltok, miért szerethetik az emberek az animációs Pókember-filmeteket? 
 
Miller: Már önmagában az animáció miatt, hiszen olyasmiket engedhettünk meg magunknak az animációs stílusnak köszönhetően, ami egy élőszereplős filmben elképzelhetetlen lenne. Persze a lényeget itt is a történet, a karakterek és a humor adja. Ez Miles sztorija, felnövéstörténet egy fiúról, és arról, hogyan találja meg magát a világban. Ez adja a filmünk szívét. 
 
Megpróbáltatok olyan filmet csinálni, ami a gyerekeknek és az őket elkísérő szülőknek is tetszeni fog? 
 
Lord: Rengeteg tesztvetítésünk volt, és a kérdőíven mindig megkérdeztük, hogy szerintük kinek való a film, és a leggyakoribb válasz az volt, hogy mindenkinek. Ez szerintünk is így van. Vannak benne poénok a kölyköknek, poénok a felnőtteknek, és ahhoz képest, hogy egy óriási akciófilmről van szó, van benne valami aranyos és kedves. Végső soron ez nagyon érzelmes mozi olyan üzenettel, ami az egész család számára érvényessé teszi.  
 
Mesélnétek a történetről? 
 
Miller: A főszereplőnk egy brooklyni kölyök, Miles Morales. A családja sokat vár tőle, és rendesen megkavarodik az élete, amikor megharapja őt egy radioaktív pók. Nem állt készen arra, hogy egy szuperhősös akciótörténet főhősévé váljon, mégis ez történik vele. Mileson kívül szerepel még a sztoriban Peter Parker, aztán Pókember egy öregebb verziója… Akad néhány Pókember a világban, akik segítenek Milesnak abban, hogy ő is igazi Pókemberré váljon. 
 
Mi inspirálta a filmeteket? 
 
Lord: Minden azzal az ötlettel kezdődött, hogy bárki viselheti a maszkot. Ha ránézek Pókemberre, akár magamat is láthatom benne. Ezért is hoztunk össze a filmben ennyi különféle Pókembert, akik egészen sokféle módon különböznek egymástól. Az volt a célunk, hogy azok a fiatalok, akik megnézik a filmet, úgy jöjjenek ki a moziból, hogy akár ők is képesek lehetnek nagy tettekre. Azt szeretnénk, hogy az emberek erősnek érezzék magukat, hiszen a filmünk is erről szól, meg persze arról, hogy mi, emberek számíthatunk egymásra, és bedobhatjuk a közösbe a saját szuperképességeinket, legyen az bármi is. 
 
Miller: Már Stan Lee-ék figurája is elég eredeti volt a maga idejében. Itt egy alsó-középosztálybeli tinédzser, aki geekből válik szuperhőssé. Ő nem milliárdos vagy szuperlény egy másik bolygóról, hanem olyan, mint bármelyikünk. Ennek volt köszönhető, hogy a figura olyan gyorsan vált hihetetlenül népszerűvé. A filmünk ennek az alapsztorinak a modernizált változata. Bárkiből lehet szuperhős! 
 
A filmetekben nemcsak erős férfi, hanem erős női karaktereket is találhatunk. 
 
Lord: Azt akartuk, hogy mindenki találjon valami élvezeteset a filmben, valamit, amihez tud kapcsolódni, ezért nagyon változatos karaktereket dolgoztunk ki. Ott van Miles anyukája, akit mindenki imádott a stábban, és akiből olyan melegség és intelligencia sugárzik, hogy ezt látva rögtön a családjába szeretnél tartozni. 
 
Miller: Hozzá hasonlóan fontos Pók-Gwen is, aki egy elképesztően magabiztos, hihetetlenül cool figura. Aztán ott van még May néni, aki a mi univerzumunkban azért szétrúg néhány segget. Bizonyos értelemben ő Q karaktere a filmünkben: ő segít kitalálni néhány nagyon fontos technológiát, például a hálóvetőt. 
 
Lord: Ő adja oda Milesnak az első hálóvetőjét. 
 
Miller: May néniből is próbáltunk egy olyan verziót kreálni, ami érdekes lehet a rajongóknak. 
 
Miért fektettetek ekkora hangsúlyt a humorra? 
 
Miller: Azt vettük észre, hogy bármit csinálunk, abban a humornak mindig fajsúlyos szerep jut. Mindig szeretjük meglátni a dolgok abszurd oldalát, és persze megnevettetni egymást és a nézőket. 
 
Tulu/InterCom
2018.12.10
|
(11 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:35
Varázs
amerikai vígjáték, 2018
18:40
Otthon, véres otthon
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
18:50
A holnap határa
amerikai kalandfilm, 2014
18:50
Géniusz
amerikai életrajzi film, 2016
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.