Gyerekprogramok a héten

2018. december 13 - 19.
Beindul a téli szünet előtti utolsó nagy programdömping a fővárosi művelődési házakban, ahol koncertekkel, meseelődásokkal, kézműves-foglalkozásokkal várják a gyerekeket. Lesz Luca-búzavetés, mézessütés, karácsonyfadísz-készítés, csillagvizsgálás, Rutkai Bori Banda-koncert is a héten, csak győzzünk választani!
Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház 
www.kult13.hu 
december 15-én 16h: 
Karácsonyvárás – HandaBanda zenekar koncert 
 
Ajánlott korosztály: 2+. A koncert után állatsimogató, Tücsök Kézműves Műhely, társasjátékkör, játszóház várja a látogatókat. Ingyenes!  
 
december 17-én 10h: 
A szorgalmas és a rest lány 
 
Ajánloltt korosztály: 3+. Ahogy a népmesékben általában, a mesejáték aktuális erkölcsi tanulságai is finoman, az előadás szövetébe ágyazódva tanítják a kicsiket: a rest lány saját tapasztalatain keresztül jut el a felismerésig, hogy csak akkor várhat jutalmat, ha ő maga is megtanul önzetlenül adni. Aki segít, azt megsegítik, de ki csak kényeskedve átlép a másikon, bizony pórul jár, és egyedül marad! Jegyár: 1350-1850Ft.  
 
Barabás Villa 
www.barabasvilla.hu 
december 16-án 11h: 
Rutkai Bori Banda 
 
Ajánlott korosztály: 2+. Meglessük, hogyan utazik szánkóján a Hócsalád, téli estéken hogyan keringőznek a csipkefehér kavargó hópelyhek, a mesebeli fehér dombokon pedig együtt siklunk sítalpakon a Hóváróval. Csizmacsacsacsával, vidám téli zenékkel, közös játékokkal és Bori színpompás horgolt bábjaival várjuk a táncos lábú kedves közönséget, kicsiket és nagyobbakat egyaránt. Jegyár: 1500-1800 Ft.  
 
Benczúr Ház 
www.benczurhaz.hu 
december 16-án 10.30: 
Kiskarácsony, Nagykarácsony – a Kolompos együttes műsora 
 
Ajánlott korosztály: 2+. Szeretettel várják a gyerekeket és szüleiket a népi ihletettségű, a különböző évszakok, ünnepkörök feldolgozását is magában foglaló, jó hangulatú, vidám, játékos, táncos-zenés mulatságra. Jegyár: 1200 Ft, 2 éven aluliaknak ingyenes.  
 
Esernyős 
www.esernyos.hu 
december 16-án 15–20h: 
Utazó Planetárium – Csodálatos csillagok 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Lelkes csillagászok tolmácsolásában elevenedik meg a csodákkal teli éjszakai égbolt. Ingyenes!  
 
Hagyományok Háza 
www.hagyomanyokhaza.hu 
december 15–16. 10h: 
Ünnepváró 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Kézműveskedés, csuhétárgyak készítése, mézeskalács-díszítés, Muravidéki mese, gyermekjátékok, Bognár Szilvia és zenekara koncert várja a látogatókat.  
 
Józsefvárosi Galéria 
www.jozsefvarosigaleria.hu 
december 13-án 9.30, 11h: 
Régi karácsony – Aranyszamár Színház előadása 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Megpihenni és gondolatban, lélekben készülni az ünnepre. Lelkünket pedig mi is nyitná meg könnyebben, mint a mesék. Különösen ha azok lélektől lélekig ható fajtából valók. A VIII. kerületben élőknek és a kerület óvodai, iskolai csoportjainak ingyenes. Kerületen kívülieknek Jegyár: 500 Ft.  
 
Klebelsberg Kultúrkúria 
www.kulturkuria.hu 
december 17-én 10h: 
Babaszínház: Dödölle 
 
Ajánlott korosztály: 0-3. Enni jó! Enni majdnem olyan jó, mint játszani, de játszani és enni egyszerre, a világon a legjobb dolog. Főleg reggelizőst, ebédelőst, uzsonnázóst, és vacsorázóst: gombócokkal, akár a labdák, dödöllével, mint a kis csigák, vagy bármivel. Jegyár: 1200 Ft.  
 
KULTI - Kelenvölgyi KH 
www.ujbuda.hu 
december 16-án 9.30–13.00: 
Adventi délelőtt a Kelenvölgyi Közösségi Házban 
 
Ajánlott korosztály: 0+. A délelőtt eseménysorozatát Divényi Piroska Kerekítő foglalkozása nyitja meg, majd „Karácsonyi fények” elnevezéssel bábos-drámás foglalkozásra hívják a játszani vágyó gyermekeket és felnőtteket Lovas Zsuzsanna báb- és drámapedagógus vezetésével. A közös játékot kézműves-foglalkozás követi, ahol adventi-lámpást készítésére is lehetőség nyílik. A program zárásaként Zumba-bemutató várja az érdeklődőket és a bekapcsolódni vágyó táncos lábúakat! A jó hangulatról Teréki Karolina zumbaoktató gondoskodik majd. Jegyár: 600 Ft.  
 
Marczibányi Téri MK 
www.marczi.hu 
december 15-én 14–18h: 
Luca-napi forgatag 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Mézeskalácssütés, Lucabúza-vetés, karácsonyfadísz-készítés, illatpárnavarrás, szalagfacsomózás és más hangulatos kézműves lehetőség várja az érdeklődőket. Jegyár: 1500 Ft.
 
Miniversum 
www.miniversum.hu 
december 15–16. 10h: 
Adventi készülődés 
 
Ajánlott korosztály: 2+. Fedezd fel a minivilág óriási terepasztalain a kedves és meghitt karácsonyi jeleneteket, és gyere el a játszóházba, ahol karácsonyi zeneszó mellett díszítheted a MINIVERSUM karácsonyfáját, és te is készíthetsz karácsonyi ajándékokat és díszeket otthonra! Jegyár: 1900-2700 Ft. 2 éves korig ingyenes!  
 
Óbudai KK - 3K 
www.kulturkozpont.hu 
december 14-én 17h: 
Adventi készülődés 
 
Ajánlott korosztály: 5+. Karácsonyi dekorációk készítése ünnepi hangulatban. Maximum 50 fő. Anyagköltség: 800 Ft.  
 
Óbudai KK - Csillaghegyi KH 
www.kulturkozpont.hu 
december 15-én 10h: 
Rutkai Bori Banda: Kiskarácsony koncert Csillaghegyen 
 
Ajánlott korosztály: 2+. Jegyár: 1200 Ft. Jegyek csak elővételben kaphatók!  
 
Óbudai Kulturális Központ 
www.kulturkozpont.hu 
december 16-án 11h: 
Örömóra a Kerek zenekarral 
 
Ajánlott korosztály: 2+. A legkisebbek táncházába Csoóri Julianna és zenész társai várják a kisgyermekes családokat, nagyszülőket, nagytesókat, egy örömteli órára.  
 
Óbudai Platán könyvtár fiókkönyvtára - Ezüsthegyi Könyvtár 
www.adventobudan.hu 
december 15-én 10–12h: 
Adventi mézesbábos 
 
Ajánlott korosztály: 2+. Ünnepváró délelőtt a kicsiknek játékokkal, mesékkel, színezőkkel. A nagyobbaknak közös könyves karácsonyfa-állítással, -díszítéssel. A szakácsoknak karácsony illatú mézeskalácssütéssel. Ingyenes!  
 
Szentmihályi Kulturális Központ 
www.szentmihalyi.kulturliget.hu 
december 15-én 10.30–12.00: 
Pepita 
 
Ajánlott korosztály: 0-4. Két szín, két színész, majd az előadás során fokozatosan kiszínesedik a kezdetben fekete-fehér világ. Apró csodák születnek a szemünk előtt: brekegni kezd a szőnyeg, zümmög egy sárga pötty, táncra perdül a kék szalag és lassan kivirul a táj. Jegyár: 2400 Ft (1 felnőtt+1 gyerek)  
 
Várkert Bazár 
www.varkertbazar.hu 
december 16-án 15h: 
Törlés másként – Művészeti foglalkozás Csernus Tibor kiállításán 
 
Ajánlott korosztály: 4-14. A kiállításon számos izgalmas alkotással találkozunk, az örökösen kereső-kísérletező Csernus Tibor életművének korai szakaszában alkotott képeiből inspirálódunk. Zsírkréta segítségével egyedi alkotásokat hozunk létre, nem hagyományos módon. Jegyár: 1500 Ft.  
 
Vigyázó Sándor MH 
www.vigyazomh.hu 
december 13-án 10h: 
Vackor karácsonya – az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat előadása 
 
Ajánlott korosztály: 2+. Az erdő állatai izgatottan készülődnek a karácsonyra, Vackor, a kölyökmackó pedig a téli álomra. Ám meglát egy gyönyörűen tündöklő csillagot, elindul hát, hogy megkeresse, és megszerezze magának. Jegyár: 1200 Ft.  
2018.12.12
|


Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Playmobil: A film

német-francia animációs film, 99 perc, 2019

Jetikölyök

amerikai-kínai animációs film, 97 perc, 2019

A kis kedvencek titkos élete 2

amerikai-francia-japán animációs film, 86 perc, 2019
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
Szo
19
10:50
Maggie és Bianca - Divatból jeles
I. évad, 11. rész: Az elveszett tétel fosztogatói
10:50
A Lármás család
II. évad, 210. rész: Fed Up / Shell Shock
10:53
Bing
I. évad, 40. rész
11:00
Léna farmja
II. évad, 14. rész
11:00
Bob bemutatja: Felhőkarcolók és parkolók
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.