Drozdik Orsolya | SzabadTánc

Budapest, Műcsarnok, 2018. december 7. - 2019. január 20.
Drozdik Orsolya a Műcsarnokban rendezett egytermes tárlatával – a Rejtett történetek című életreform-kiállításhoz kapcsolódva – egy korábbi projektje, az Individuális mitológia (1975–1977) néhány elemét mutatja be a legújabb festmények mellett: az Individuális mitológia IV. fotóit és az Individuális mitológia VI. kiradírozott rajzműveit.
A sorozatnak egy Isadora Duncanről szóló, 1975-ben bemutatott film, valamint a Dienes Valériával készített tévéinterjú volt a kiindulópontja. A művek elkészítéséhez Drozdik különböző médiumokat használt, a fotó, a rajz és a szöveg mellett a korban újnak számító ofszetnyomatot, illetve a performanszot és az azt bemutató önálló fotóműveket, amelyek a performansz alatt és után készültek. Ezek az innovatív gesztusok a szabadság érzetét, egyben nőnézőpontú művészetének kezdetét jelentették Drozdiknak, amit a médiumok közötti átjárás lehetősége még inkább megerősített. 
 
Drozdik 2017-ben Párizsban kezdte festeni a sejtképeket, majd New Yorkban és Amszterdamban folytatta. A kiállításon szereplő nagyméretű vásznak SejtMozgások címmel Budapesten készültek 2018-ban. Az egész sorozatot egyfajta életigenlés és vad életerő jellemzi. A sejtek az élet legapróbb élő egységei, amelyek folyamatos mozgásban vannak. Az öt darab, egyenként 1,6 × 4 méteres vásznon már nem is a sejteket látjuk, hanem magát a mozgást, a vibráló hullámzást. 
2018.12.17
|
(4 kép)


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.