Koldusopera

Budapest, Trip Hajó, január 13. 19:00
Tolvajok, csalók, kurvák, piti bűnözők világába vezet John Gay és Johann Christoph Pepusch Koldusoperája. Egy olyan világba, ahol csak azok maradnak a felszínen, akik ügyesen halásznak a zavarosban, és akiknek nincsenek erkölcsi skrupulusai.
A majdnem háromszáz éves társadalomkritika ma is nevettet, azzal a fajta angol fekete humorral, ami ugyan enged távolságot tartani, mégis képes könnyet csalni a szemünkbe. Az előadás stíluskalandozás és időutazás: a játékmód, a színpadi fogalmazás, a zenei megszólalások a népszínműtől a paródiáig, a barokktól a XXI. századig.
 
A Színház- és Filmművészeti Egyetem jövőre végzős zenés szakirányú színművész osztálya áprilisban mutatta be a Koldusoperát, melynek barokk zenéjét az Erkel-díjas Selmeczi György hangszerelte újra, rendezője pedig a Jászai Mari-díjas Novák Eszter.
 
Novák Eszter az előadás kapcsán elmondta, azért választották a Koldusoperát, „mert kifejezetten alkalmas arra, hogy a hallgatók a zenés színház terén tanultakat, az estéről-estére való újrafogalmazást gyakorolhassák, és az élőzenének köszönhetően a zenészekkel való párbeszédet megtapasztalhassák”. 
 
2018.12.19
|


Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.