A kínai agyaghadsereg katonái visszatérnek Melbourne-be

Harmincöt évvel azután, hogy az életnagyságú szobrokból álló kínai agyaghadsereget első ízben bemutatták külföldön – az 1982-es melbourne-i világkiállításon – május 24-től nyolc darabjuk ismét látható lesz az ausztrál National Gallery of Victoriában.
Az agyaghadsereg az első kínai császár Csin Si Huang-ti sírhelyét őrző katonák, lovak, kocsik és zenészek elnevezése, melyekre 1974-ben bukkantak rá a Senhszi tartományban kínai földművesek. Az elmúlt évszázad legnagyobb régészeti leleteként számon tartott agyaghadseregben becslések szerint körülbelül nyolcezer katona, 130 harci szekér 520 lóval, illetve 150 lovas található – többségük még mindig a föld alatt betemetve. A melbourne-i Agyaghadsereg: a halhatatlanság őrzői című tárlaton ebből mutatnak majd be nyolc katonát, két lovat és két harci szekeret, valamint 150 további, i.e. 1046 és i.sz. 220 közötti aranyból, bronzból készült leletet. 
 
(Forrás: The Guardian) 
2019.01.08
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.