Megújul a Vörösmarty és a Podmaniczky tér

Teljesen megújul Budapest két nagy belvárosi tere, a Vörösmarty és a Podmaniczky tér. A január 7-én elindult rekonstrukciós munkák a tervek szerint augusztus 31-ig befejeződnek.
A főváros tulajdonában lévő Vörösmarty tér faltól falig megújul, a több mint 30 éves beton térkő burkolatot egyedi kialakítású és megjelenésű természetes lapkő burkolat váltja majd. Új köz- és díszvilágítási rendszer lesz a régi helyett, továbbá megújulnak az utcabútorok és „úttartozékok". 
 
A téren tartandó vásárok és a kulturális rendezvények igényeit jobban kiszolgáló teret hoznak majd létre. A tér rekonstrukciójához kapcsolódóan a környező mellékutcákat is felújítják. Megújul a Deák Ferenc utca Bécsi utca és Apáczai Csere János utca közötti szakasza, valamint a Vigadó utca és a Harmincad utca. 
 
A Vörösmarty téren hét százalékkal nő majd a zöldfelület, és a lehetőségekhez mérten tizenöt új fát ültetnek: hetet a téren, a környező utcákban pedig nyolcat. Az Oroszlános kutat áthelyezik a Harmincad utca és a Vörösmarty tér csatlakozásához. 
 
Az Arany János utcai metrómegállónál lévő Podmaniczky Frigyes téren 30 százalékkal nő a zöldfelület és 82 új fát ültetnek, megszűnik a trolibusz-végállomás, megújul a közvilágítás, valamint természetes kőburkolattal látják el a területet. 
 
(MTI) 
2019.01.09
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.