„Csak annyira lehetsz jó, mint a forgatókönyv, a szereplőtársaid, meg persze a rendeződ” - Rose Byrne

Rose Byrne-t sokáig drámai színésznőként tartották számon, ám a Koszorúslányok sikere óta ki sem látszik a vígjátékokból. Az Instant családban Mark Wahlberggel olyan házaspárt alakítanak, akik egyszerre három gyereket fogadnak örökbe.

39 éves.

 

Ausztráliában született.

 

Egészen fiatalon szerepelt a Star Wars – A klónok támadásában.

Sokan mondják, hogy az Instant család egyike a klasszikus hollywoodi családi filmeknek. Te melyik filmekhez hasonlítanád? 
 
Egyetértek. Olyan filmek jutottak eszembe róla, mint a Jerry Maguire, a Becéző szavak, az Acélmagnóliák, a Vásott szülők és John Hughes, valamint James L. Brooks filmjei. John Hughes a rendezőnk, Sean Anders hőse. Próbáltuk az ő szellemében belőni a filmet, mert nehéz volt meghatározni, hogy meddig vihetjük el a komédiát úgy, hogy még ne menjen a drámai szál rovására. Sean azt mondta, hogy addig dolgozik majd rajta a vágószobában, míg nem találja meg ezt a kényes egyensúlyt, én pedig bíztam benne. Láttam, mennyire fontos neki ez a történet.  
 
Meglehetősen jó érzékkel választasz magadnak forgatókönyveket, főképp a komédiák terén hibátlan az ízlésed. Azonnal érezted, hogy az Instant családból valami jó fog kisülni? 
 
Csak reménykedtem benne, ahogy mások is, de az igazság az, hogy sosem tudhatod biztosan. Abban azonban biztos voltam, hogy ez egy különleges történet, amit a rendezőnk, Sean élete inspirált, és sok más olyan családé, akikkel találkozott. A karrierem során borzasztó szerencsés voltam. Csak annyira lehetsz jó, mint a forgatókönyv, a szereplőtársaid, meg persze a rendeződ. Mázli, hogy rögtön a komédia olyan nagyágyúival kerültem össze, mint Judd Apatow, Paul Feig, Jonah Hill, Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Nick Stoller vagy Seth Rogen. Most pedig Seannal és Markkal bővült a listám. Az ember próbál a megérzései alapján választani, de mindig attól is függ, hogy milyen lehetőségekkel találják meg. Az ösztöneidre hallgatsz és reménykedsz a legjobbakban. 
 
Az Instant család forgatókönyvéről mit gondoltál első blikkre? 
 
Akkoriban született meg a második gyerekem, alig aludtam és egyfolytában szoptattam, illetve próbáltam felépülni ebből az állapotból. Nem igazán akartam visszamenni dolgozni, aztán szembejött ez a forgatókönyv. Egyből azt éreztem, hogy mégis vissza kell mennem forgatni. Bobby (Bobby Cannavale színész, Byrne partnere – a ford.) is elolvasta a szkriptet és rojtosra könnyezte magát. Ezt jelnek vettem. 
 
Szóval ha Bobby elsírja magát egy forgatókönyvön, arra igent kell mondani? 
 
Ó, ő könnyen elérzékenyül. Hatalmas szíve van. 
 
Nehéz lehet otthagyni a családodat forgatás idejére. Az Instant család forgatásakor azért kinéztek hozzád? 
 
Igen, mindenki jött. Három hónapra bekuckóztunk Atlantába, és ott volt az otthonunk akkoriban. Kicsit kaotikus volt egyszerre dolgozni és otthon is helytállni két egészen pici gyerekkel, de ilyen az élet. 
 
A filmben valójában Sean, a rendeződ feleségének fikciós változatát alakítod. Nagy volt a nyomás rajtad emiatt? 
 
Nagy volt a felelősség, de igazság szerint a filmet Sean családján kívül más családok is ihlették. Beth nagyon cool nő. Már nagyon korán találkoztunk. Rengeteg fotót hozott magával. Ugyanakkor félénk is, aki nagyon védi a magánéletét, közben kedves és hatalmas szíve van. Az összes kérdésemre mindig a legnagyobb türelemmel válaszolt, még az olyan hülyeségekre is, hogy „Milyen ruhát viseltél, amikor a kölykökért mentél?” Minél többet beszélgettem Beth-tel, annál jobban kezdtem gyanítani, hogy a karakterem, Ellie igazából jobban hasonlít Seanra, mint Beth-re. Sean ugyanis sokkal forrófejűbb és szenvedélyesebb figura, vagyis ebben is hasonlít Ellie-re. Persze lehet, hogy ő ezt másképp gondolja. 
 
Hogyan dolgoztátok ki a köztetek lévő dinamikát Mark Wahlberggel? 
 
Mark az egyik legösszeszedettebb színész, akivel valaha dolgom volt. Mindig száz dolgot csinál, de amikor veled van, akkor 100%-ban rád fókuszál. Pont ezért is működik olyan jól a humora a vásznon. Persze sokat próbáltunk, ami jó, de sosem tudhatod, milyen helyzet adódik, amikor már élesben dolgoztok a kamerák előtt. Minden változhat, mert a színészet valójában folyamatos reakció.  
 
Az Instant család január 24-től látható a hazai mozikban. 
 
Tulu/UIP-Duna Film
2019.01.14
|
(13 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
18:15
Zoe
amerikai sci-fi, 2018
18:15
Lassú vágta
amerikai romantikus dráma, 2018
18:25
Az admirális
holland történelmi kalandfilm, 2015
18:25
A bombák földjén
amerikai akciófilm, 2008
18:30
Scooby-Doo! Hold szörnyes őrület
amerikai animációs film, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.