Már lehet szavazni a Ludwig tárlatára az év kiállítása versenyen

Elindult a szavazás az év legjobb kortárs művészeti tárlatára, a GFAA Awards oldalán. A Global Fine Art Awards (GFAA) 2019 díjra a Permanens Forradalom. Mai ukrán képzőművészet című válogatást jelölték 31 ország további 93 nomináltjával együtt.
Az évente kiosztott rangos elismerést 13 kategóriában ítélik oda, amelyek között különféle művészettörténeti korszakokra és műfajokra fókuszáló egyéni és csoportos válogatások egyaránt helyet kaphatnak. A díj odaítéléséről szakértőkből álló grémium dönt, emellett január 14. és 27. között az alábbi linken a nagyközönség is voksolhat kedvencére, és a legtöbb szavazatot kapott jelöltnek odaítélik a Youniversal Award díjat. 
 
Youniversal Award díjra a szavazás menete: 
 
Naponta csak egyszer lehet szavazni az ABC sorrendben megjelenő kiállítás címekre, a Ludwig Múzeum válogatásának angol címe: Permanent Revolution: Ukranian Art Today. 
 
A szavazás ezen a linken érhető el. 
 
A zsűri egy-egy projekt, vagy kiállítás koncepciójának újszerűségét, a választott téma kontextualizáltságát, valamint a megvalósítás színvonalát értékeli. A kortárs művészet kategóriában a szakértők további szempontjai között szerepelt, hogy a szervező non-profit intézmény legyen, ismeretterjesztés és edukációs szempontból kivételesen magas színvonalat képviseljen, valamint, hogy nemzetközi együttműködésen alapuljon. 
 
A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumot a Permanens Forradalom. Mai ukrán képzőművészet című válogatását a kortárs képzőművészet a II. Világháború után kategóriában jelölték. A kiállítás kurátorai: Alisa Lozhkina, Fabényi Julia, Konstantin Akinsha. 
 
A kategória jelöltjei 
 
Permanens Forradalom. Mai ukrán képzőművészet (2018.04.06-06.24) Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum 
 
ALL TOO HUMAN BACON, FREUD AND A CENTURY OF PAINTING LIFE // Tate Britain 
 
An Incomplete History of Protest: Selections from the Whitney’s Collection, 1940–2017 // Whitney 
 
Radical Women: Latin American Art, 1960-85 // Pinacoteca de São Paulo  
 
Art and China after 1989: Theater of the World // Guggenheim 
 
NGV Triennial // National Gallery of Victoria 
 
Memories Of Underdevelopment: Art And The Decolonial Turn In Latin America, 1960-1985 // Museo Jumex  
 
A díjátadóra 2019. március 12-én kerül sor New Yorkban. 
 
 
2019.01.15
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.