Programsorozattal ünneplik Robert Burns születésnapját Budapesten

Zenés, táncos, irodalmi és jótékonysági programokkal ünneplik a világhírű skót költő, Robert Burns (1759-1796) születésének évfordulóját január 25-től 29-ig Budapesten.
A 2005-ben alapított Robert Burns Nemzetközi Alapítvány közleménye szerint január 25-én, pénteken zenés őrségváltás lesz a Parlament IX-es kapujánál az Országgyűlési Őrség, katonazenekar és skótduda-zenekar részvételével, majd a Budapest Skót Táncklub tagjai tartanak bemutatót. Este a brit nagykövetség rendez fogadást a skót költő tiszteletére.
 

 
26-án, szombaton 22. alkalommal rendezik meg a Budapest Burns Supper zenés-táncos jótékonysági estet a Corinthia Hotelben, mások mellett fellép az All Star skót dudazenekar, Alison Ewan hegedűművész és a kelta zenét játszó magyar együttes, a Dagda is.
Ugyanott a következő nap skótdudaverseny lesz, majd skót ebéd következik zenészek és táncosok szereplésével. Január 29-én, a budapesti Skót Misszió épületében rendeznek irodalmi Burns-estet. Január 24. és 27. között az All Star dudazenekar és Alison Ewan budapesti iskolákban és kórházakban népszerűsíti a skót kultúrát.
 
(MTI)
2019.01.23
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.