A létezés eufóriája – Elkészült Szabó Réka filmje

Január 27-én mutatják be Szabó Réka A létezés eufóriája című filmjét, ami a Sóvirág előadás három alkotójáról, Fahidi Éva, Cuhorka Emese és Szabó Réka közös munkájáról szól.
Fahidi Éva 20 évesen egyedül jött haza Auschwitz-Birkenauból, ahol 49 családtagját ölték meg, köztük anyját, apját és kishúgát. 90 évesen felkérést kap, hogy életében először színpadra lépjen, és szerepeljen egy róla szóló táncszínházi előadásban. Réka, a rendező egy duettet képzel el egy fiatal, nemzetközileg elismert táncosnővel, Emesével.
A darabban Éva és Emese életét, kettejük testét szeretné párbeszédbe hozni. Éva gondolkodás nélkül igent mond. Három nő, három hónap – határátlépések sorozata. Éva életének kulcspillanatai színházi jelenetekké sűrűsödnek, miközben a három nő között váratlan erejű kapcsolat szövődik.  
 
A film Az Élet Menete Alapítvány ENSZ Holokauszt Emléknapi rendezvényének keretén belül kerül bemutatásra a RaM Colosseumban január 27-én, melyre a belépés regisztrációhoz kötött.
 
A Tünet Együttes Sóvirág című előadását legközelebb február 16-án láthatjuk a Vígszínház Házi Színpadán, február 18-án pedig új bemutatót tartanak a Trafóban, Tünetegyüttes – Reality a pincében címmel. 
2019.01.24
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.