Dobó Kata forgatási naplója a TV2-n

Január 25-én látható a TV2-n a február 14-én mozikba kerülő Kölcsönlakás megszületését dokumentáló werkfilm sorozat első epizódja.
A csatorna január 25-től a premier hetéig péntek, szombat és vasárnap esténként, a filmek szünetében folyamatosan tűzi műsorra a tizenkét, egyenként 3 perces kisfilmet, amelyek a film előkészületeinek első pillanatától az utómunkálatok végső fázisáig vezetik végig a nézőt.  
 
Mindegyik rész a film rendezője, Dobó Kata összefüggő forgatási naplójaként, a saját élményeit, benyomásait felidéző narrációjával nézhető meg. Így nem csupán a Kölcsönlakás elkészítésének technikai és művészi folyamatáról hull le a lepel, hanem rendezői munka kihívásaiba, szépségébe, illetve legkülönfélébb helyzeteibe is betekintést nyer a közönség. Az alkotók arra törekedtek, hogy a szokásos werkfilm helyett egy személyes hangulatú összeállítást készítsenek, ami lépésről lépésre mutatja meg a filmgyártás kulisszatitkait. 
 
- Azért is készítettem személyes hangulatú forgatási naplót, mert szerettem volna a saját szemszögemből, élményeimen keresztül bemutatni azt a csodálatos folyamatot, ahogy az ötletből, rengeteg állomáson keresztül, számos jó és tehetséges szakember hozzáadott munkája révén végül megszületik a film. Bízom benne, hogy ez a rendhagyó werkfilm sorozat minél többekhez eljut, kedvet ébreszt bennük, hogy eljöjjenek a mozikba, és megnézzék a Kölcsönlakást. És mert moziba járni szexi! – hangsúlyozta Dobó Kata, a film rendezője. 
 
A Balla Eszter, Martinovics Dorina, Oroszlán Szonja, Kopek Janka, Kiss Ramóna, valamint Haumann Máté, Klem Viktor, Fehér Tibor, illetve Szabó Simon főszereplésével elkészült Kölcsönlakás a világszerte nagy sikerrel játszott, azonos című színdarab eredetijétől részben eltérő, önálló koncepcióra épülő feldolgozása, azaz a magyar stáb fantáziáját, kreativitását tükröző adaptáció valósult meg. Ez egyben azt is jelenti, hogy a humoros, pikáns cselekmény, és a szereplők még jobban tükrözik, leképezik majd a hazai viszonyokat, az ismerős karaktereket, illetve párkapcsolati helyzeteket.  
 
Kölcsönlakás werk 1. rész 
2019.01.25
|


Filmek a TV-ben
18:15
Zoe
amerikai sci-fi, 2018
18:15
Lassú vágta
amerikai romantikus dráma, 2018
18:25
Az admirális
holland történelmi kalandfilm, 2015
18:25
A bombák földjén
amerikai akciófilm, 2008
18:30
Scooby-Doo! Hold szörnyes őrület
amerikai animációs film, 2015
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:01
Találd ki, mennyire szeretlek!
I. évad, 32. rész: Guess How Much I Love You 01 1032 - I Pr
04:03
Pat, a kutya
2017, 49. rész: Bolhatánc
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 14. rész: Cédrus nap
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, 852. rész: A gördeszkás
04:10
Pat, a kutya
2017, 50. rész: Káosz a cirkuszban
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.