Saját gyártások sorozatban a Spektrumon

Négy nagy sikerű saját gyártású sorozatát tűzi újra műsorra a Spektrum, így februárban, hétköznaponként este 23 órától ismét látható lesz a Kicsi ország, kicsi Kína, az Erőszakos ember, a Tabukról tabuk nélkül és a Volt egyszer egy Vadkelet című produkció.
Az ismeretterjesztő csatorna saját készítésű műsoraival rendszeresen olyan témákat mutat be, amelyek nemcsak érdeklik az embereket, de beszélgetésre, vitákra és tovább gondolásra is ösztönzi a nézőket. 
 
A sorrendben legkorábban készült „Kicsi ország, kicsi Kína – A titkos kínai birodalom Magyarországon” című műsor azt a hazánkban élő zárt kínai közösséget mutatja be, mely közel 30 éve él velünk együtt. A nézők megismerhetik a kínai kereskedők világát, a hagyományos kínai gyógyítást, de bepillanthatnak az igazi kínai konyhába is. 
 
Az „Erőszakos ember” Steven Pinker professzor segítségével mutatja be a minden korábbinál aktuálisabb témát, az erőszakot. Hazánk első ismeretterjesztő filmje a témában négy epizódon keresztül taglalja, hogy hogyan szövi át a mindennapokat az erőszak, és hogyan lehetséges, hogy minden benyomásunk ellenére most mégis egy békésebb világban élünk, mint korábban. 
 
A Thuróczy Szabolccsal készült díjnyertes „Tabukról tabuk nélkül” című sorozat azokat a társadalmi tabutémákat feszegeti, mely mindenkit érdekel, hiszen a mindennapi életünk szerves részei, mégsem merünk róluk beszélni. A sorozat górcső alá veszi a halál, a gyász, a függőségek, szexuális identitás és vágyak, atipikus családok, eltitkolt családi és múltbeli közösségi bűnök témáit. 
 
Végül a Spektrum legújabb saját gyártású dokumentumfilm-sorozata, a „Volt egyszer egy Vadkelet – Emir Kusturicával”, a közép-kelet európai országok rendszerváltás kori időszakát idézi fel a kor emblematikus figuráival. Az ötrészes produkció bemutatja a gasztroélet, a szexipar, a divatdiktátorok, a régi és új gazdagok, és ezotéria világának részleteit. 
 
2019.01.30
|


Filmek a TV-ben
18:05
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:30
Karate kölyök
amerikai családi film, 1984
18:30
Scooby-Doo! Abrakadabra
amerikai animációs film, 2010
18:30
Kate és Leopold
amerikai romantikus film, 2001
18:45
A Riviéra vadorzói
amerikai vígjáték, 1988
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:48
Grizzy és a lemmingek
2016, 99. rész: Lufimaci
04:55
Gumball csodálatos világa
2011, 372. rész: A terv
04:55
Grizzy és a lemmingek
2016, 100. rész: Macipárna
05:00
Stop! Közlekedj okosan!
magyar animációs filmsorozat, Utasként közlekedés - A kétkerekű járművön való utazás szabályai
05:00
LEGO Friends: Lányok bevetésen
I. évad, 7. rész: Szemét vagy kincs?
Játék
A legendás Spike Lee rendezésében érkezik ez az elképesztő igaz történet, amely egy valódi amerikai hősről mesél.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.