Saját gyártások sorozatban a Spektrumon

Négy nagy sikerű saját gyártású sorozatát tűzi újra műsorra a Spektrum, így februárban, hétköznaponként este 23 órától ismét látható lesz a Kicsi ország, kicsi Kína, az Erőszakos ember, a Tabukról tabuk nélkül és a Volt egyszer egy Vadkelet című produkció.
Az ismeretterjesztő csatorna saját készítésű műsoraival rendszeresen olyan témákat mutat be, amelyek nemcsak érdeklik az embereket, de beszélgetésre, vitákra és tovább gondolásra is ösztönzi a nézőket. 
 
A sorrendben legkorábban készült „Kicsi ország, kicsi Kína – A titkos kínai birodalom Magyarországon” című műsor azt a hazánkban élő zárt kínai közösséget mutatja be, mely közel 30 éve él velünk együtt. A nézők megismerhetik a kínai kereskedők világát, a hagyományos kínai gyógyítást, de bepillanthatnak az igazi kínai konyhába is. 
 
Az „Erőszakos ember” Steven Pinker professzor segítségével mutatja be a minden korábbinál aktuálisabb témát, az erőszakot. Hazánk első ismeretterjesztő filmje a témában négy epizódon keresztül taglalja, hogy hogyan szövi át a mindennapokat az erőszak, és hogyan lehetséges, hogy minden benyomásunk ellenére most mégis egy békésebb világban élünk, mint korábban. 
 
A Thuróczy Szabolccsal készült díjnyertes „Tabukról tabuk nélkül” című sorozat azokat a társadalmi tabutémákat feszegeti, mely mindenkit érdekel, hiszen a mindennapi életünk szerves részei, mégsem merünk róluk beszélni. A sorozat górcső alá veszi a halál, a gyász, a függőségek, szexuális identitás és vágyak, atipikus családok, eltitkolt családi és múltbeli közösségi bűnök témáit. 
 
Végül a Spektrum legújabb saját gyártású dokumentumfilm-sorozata, a „Volt egyszer egy Vadkelet – Emir Kusturicával”, a közép-kelet európai országok rendszerváltás kori időszakát idézi fel a kor emblematikus figuráival. Az ötrészes produkció bemutatja a gasztroélet, a szexipar, a divatdiktátorok, a régi és új gazdagok, és ezotéria világának részleteit. 
 
2019.01.30
|


Filmek a TV-ben
18:20
Godzilla
amerikai fantasy, 1998
18:20
A sármőr
dán film, 2017 (feliratos)
18:50
A bűn árfolyama
amerikai-német thriller, 2008
18:50
Brigsby mackó
amerikai film, 2017
18:50
Legyőzhetetlen
amerikai dráma, 2006
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:03
Pat, a kutya
2017, 33. rész: Punk rock
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 15. rész: Csapatszellem
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, 382. rész: A finálé
04:10
Pat, a kutya
2017, 34. rész: Az igazi Pat
04:10
A Thunderman család
II. évad, 206. rész: A szülők ezt nem értik
Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.