„Néha egy tűnek érzed magad a lemezjátszóján” - Rachel Weisz

A 10 Oscar-díjra jelölt A kedvenc egyik főszerepét Rachel Weisz kapta. Az intrikákban gazdag moziban két nő vetélkedik Anna királynő (Olivia Colman) kegyeiért, de az ármánykodások mögött egy nagyon érzelmes történet húzódik meg.

48 éves.

 

Az elszánt diplomata című filmért Oscar-díjat kapott.

 

Magyar származású.

Nem számít szokásos felállásnak, hogy egy filmnek három női főszereplője legyen… 
 
Igen, elég szokatlan dolog egy ilyen film esetében. Izgalmas, hogy ugyan rivalizálnak egymással, mégis van köztük szeretet, és persze irigység. Régi mozis klisé, hogy a nők fúrják egymást, de úgy hiszem, a mi filmünk sokkal mélyebbre megy ennél, ugyanis egy idő után fény derül arra, hogy Lady Sarah (Rachel Weisz) és a királynő között a szerelem nagyon is valódi, még ha nem is Casablanca mélységű. 
 
Hallottál erről a történetről, mielőtt felkértek a filmre? 
 
Csak általánosságban hallottam Anna királynőről, de a valódi sztoriról alig tudtam valamit. Úgy hiszem, az emberek félreértették és nem tartották sokra őt – főképp a férfi történészek –, pedig több esze volt és jobban értett a politikához, mint gondolnánk.  
 
Hogyan közelített Jorgosz Lantimosz rendező ehhez a történethez? 
 
Hihetetlenül izgalmas képzelőerővel. Ha az ember egy Lantimosz-filmet forgat, akkor belép a képzeletébe, ahol teljesen más szabályok uralkodnak, és a rendező az idegenvezetőd az úton, viszont nem mindig mondja meg, hogy merre menjél. Volt egy forgatókönyvünk, ami csodás térképnek bizonyult. Jorgosz nagyon pedánsan rendez, de nem szeret analizálni vagy magyarázni. Néha egy tűnek érzed magad a lemezjátszóján, ami valamiért mindig eltéveszti a groove-ot, aztán egyszer csak azt mondja, hogy sikerült, de nem tudod, hogy miért. Nem tudsz semmit biztosan, ezért az ösztöneidre kell hagyatkoznod. Szereti, ha tudat alatt születnek a döntéseid, és ez egy színész számára is hálás állapot. Nála előnyös elveszíteni a kontrollt. 
 
Úgy tudom, rengeteget próbáltatok, és bizalompróbákat végeztetek egymás között. Mit tudott ez a folyamat hozzátenni a filmhez? 
 
Minden pillanatot természetessé varázsolt. A film nyelvezete teljesen beépült a tudatalattinkba, ami lehetővé tette, hogy borzasztó gyorsan dobáljuk egymás között a sorokat, vagy úgy beszéljünk gyorsan és rengeteget, hogy közben valamilyen ostoba játékot játszunk egymással. Lehetővé tette, hogy ne érezzük úgy magunkat, mint egy kosztümös dráma szereplői. 
 
Mit gondolsz, Lady Sarah alábecsülte Abigailt, amikor bevitte az udvarba? 
 
Teljes mértékben. Az egyik legnagyobb hibája a hiúsága, és ezt Abigail (Emma Stone) alaposan kihasználja. A lány a protezsáltjává válik, és úgy hiszi, úgy formálhatja őt, ahogy csak kedve tartja. Nárcisztikus személyiség. Abigail legalább olyan briliáns elme, mint ő, ha nem még okosabb, de Sarah ezt sokáig nem veszi észre. Úgy kezeli, mintha egy tapasztalatlan, egyszerű lányka lenne, pedig nagyon nem az. Azt gondolja, hogy itt van ez a nagy szemű tündérbogár, és nem látja meg, hogy a szemek mögött bizony komoly tervek rejtőznek. 
 
Egyszer már játszottál együtt rövid ideig Olivia Colmannel A homárban. Mi teszi a játékát olyan különlegessé A kedvencben? 
 
Lehengerlő. Úgy tud játszani, hogy folyamatosan egyensúlyoz a nevetségesség, az abszurditás és az elképesztő humor határán, a játékában mégis ott rejtőzik a pátosz és a tragédia is. Az egyikről a másikra tud váltani egy pillanat alatt. Ez egy nagyon különleges adottság. 
 
 
Tulu/Fórum Hungary
2019.02.04
|
(11 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
18:15
A kis boszorkány
német fantáziafilm, 2018
18:15
Kitervelt románc
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:40
Kong: Koponya-sziget
amerikai akciófilm, 2017
18:40
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:40
Páros mellékhatás
amerikai vígjáték, 2009 (ism.)
Balatoni ajánlónk bióban! Badacsonyi futás (meg még sok más helyszínen is), gyenesdiási VW bogártalálkozó, Iszkiri zenekar a siófoki Plázson, Zamárdi B-my-lake és még sok sok program! #badacsony #dulorefutunk #iszkirizenekar #karavankemping #gyenesdias ##vwbogár #bogártalálkozó #bmylake
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.