Újabb legendás zenész készül kasszasikert aratni a mozikban

A Rocketman című filmben megismerhetjük Elton John elképesztő karrierjének kezdetét a Royal Academy of Musicban töltött időtől kezdve egészen a nagy áttörésig, a találkozásáig zeneszerző partnerével, Bernie Taupinnal, érintve a drogos időszakát, valamint azt is, hogy el kellett fogadnia saját homoszexualitását.

 
Az Elton John dalaival készült musical Elton John életéről már évek óta előkészítés alatt állt Hollywoodban, de igazán nagy sikerfilmet csak most, a Bohém rapszódia gigászi sikere után várnak csak tőle a szakértők. A párhuzam azért is adott, mert pont az a Dexter Fletcher rendezi a filmet, aki végül befejezte a Bohém rapszódiát Bryan Singer helyett.
 
Elton John eredetileg Justin Timberlake-nek szánta a főszerepet, de a dolog nem jött össze. Azután Tom Hardyt kínálták meg a szereppel, aki kapható is volt a dologra, csakhogy évekre előre úgy be volt táblázva, hogy az alkotók nem akartak rá olyan sokat várni. Végül a Kingsman filmekből ismert Taron Egerton lett a befutó, aki Fletcher előző filmjének, az Eddie, a sasnak is sikerrel játszotta el a főszerepét.
 
Elton John és Egerton barátkozása korán megkezdődött: Elton egy emlékezeteset cameózott a Kingsman folytatásában, Egerton pedig Elton John-dalt énekelt az Énekelj! című animációs film szinkronhangjaként, méghozzá pompásan. Az első fotók az Eltont játszó Egertonról mindenesetre meggyőzőnek tűnnek, az alkotók pedig szeretik hangsúlyozni, hogy nem egy igaz történetet láthatunk majd a vásznon, hanem egy színes-szagos fantáziát, amit a valóság ihletett. 
 
(Hazai bemutató: június 6.) 
2019.02.05
|


Film premierek

Kölcsönlakás

magyar vígjáték, 98 perc, 2019

Hidegháború

angol-francia-lengyel romantikus filmdráma, 88 perc, 2018

Boldog halálnapot! 2.

amerikai horror, 100 perc, 2019

Az a nap a tengerparton

angol romantikus filmdráma, 110 perc, 2017

A Maria Callas-sztori

francia dokumentumfilm, 119 perc, 2017

Alita: A harc angyala

amerikai-argentin-kanadai sci-fi, 122 perc, 2018
Játék
Alig egy éve annak, hogy a rockklasszikusok feldolgozásában utazó belga hetesfogat először hallatott magáról.
Filmek a TV-ben
18:20
Godzilla
amerikai fantasy, 1998
18:20
A sármőr
dán film, 2017 (feliratos)
18:50
A bűn árfolyama
amerikai-német thriller, 2008
18:50
Brigsby mackó
amerikai film, 2017
18:50
Legyőzhetetlen
amerikai dráma, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.