Izgalmas kiállításokkal és programokkal ünnepli 30. születésnapját a Ludwig Múzeum

A Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum alapításának 30. évfordulóját egy különleges kiállítás- és programsorozattal ünnepli, amely segítségével áttekintést kíván adni a múzeum történetéről, és kísérletet tesz egy olyan 21. századi jövőkép felvázolására is, amely reflektál napjaink kihívásaira és a múzeum szerepének változására.
A február elejétől március végéig tartó Ludwig 30 programsorozat célja egy olyan intézmény bemutatása, amely a 21. században is nyitott, sokszínű, kezdeményező és megújulásra kész. Ennek jegyében az első emeleti kiállítótér egyfajta múzeumi modellé alakul, amely tematikus egységekbe rendezve vezeti be a múzeum működésébe a látogatót. Az egymást kéthetente változó tartalommal követő pop-up kiállítások és programok az elmúlt évtizedek változó művészet- és múzeumfelfogására is reflektálnak. 
 
Az első, február 17-ig látható pop-up kiállítás a Felülírás - Graffiti - Az utca vs műterem címet viseli, ezt követi az Eszközök - Médiaművészet az elmúlt 20 évből február 19. és március 3. között. A harmadik, Megosztás névre keresztelt válogatás a művészetközvetítés módszereire, legfrissebb eredményeire fókuszál, míg a záró, Testreszabás című tárlat kísérleti jellegű és elsősorban a kétezres évek fejleményeire reagál. 
 
A válogatások mellett számos kapcsolódó eseményre is sor kerül, amelyek között filmvetítések, előadások, különleges koncertek szerepelnek, a múzeumalapítás aláírásának évfordulóján, március 21-én pedig különleges programok várják a kortárs képzőművészet iránt érdeklődőket. 
 
A Ludwig 30 eseménysorhoz kapcsolódóan a múzeum egy ingyenes magazint is kiad, illetve az eseménysorozat teljes programja egy külön erre a célra kialakított weboldalon, a ludwig30.ludwigmuseum.hu-n is elérhető.  
2019.02.07
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.