„Egy latino nő erre is képes lehet” - Rosa Salazar

Alita, a kiborglány szerepére Bella Thorne, Zendaya és Maika Monroe is esélyes volt, de Robert Rodriguez és James Cameron mégis a jószerivel ismeretlen Rosa Salazart választotta főszereplőül.

33 éves.

 

Legnagyobb eddigi szerepe Az útvesztő-filmekben volt.

 

Fiús lánynak tartja magát, aki nem szeret kiöltözni.

Vonzott a szerepben, hogy kipróbálhatod a performance capture technológiát? 
 
Szeretek színészkedni, és persze érdekelt, milyen lehet ezt a performance capture-ön keresztül átadni. Fontos, hogy új utakat találjak, amiken keresztül fejlődhetek a munkámban. Szerettem volna én lenni az a latino nő, aki egy nagy költségvetésű stúdió franchise-arca lehet, egyszerűen azért, hogy megmutassam: egy latino nő erre is képes lehet. 
 
A performance capture színjátszás mennyire különbözik a hagyományostól? 
 
Az elején még azt hittem, hogy óriási a különbség. Miután már rutinos vagyok benne, inkább azt mondanám, hogy a két dolog szinte teljesen ugyanaz, leszámítva a rajtad lévő, érzékelőkkel teleaggatott ruhát, valamint azt, hogy végig egy bemikrofonozott sisak van a fejeden, ami nyilván extra súllyal jár, viszont úgy kell benne mozogni, mintha nem lenne rajtad. De ez inkább a dolog fizikai része, ami a mozgással kapcsolatos. Színészként ugyanazokat az érzelmeket kell előhívnod magadból, mintha nem lenne rajtad ez a ruha. 
 
Hogyan készültél fel a munkára? 
 
Hatalmas rajongója vagyok Andy Serkisnek, és szinte minden létező filmje DVD-in megnéztem az extrákat. Aztán láttam, hogyan játszotta Benedict Cumberbatch Smaugot, a sárkányt, valamint végignéztem az új A majmok bolygója-filmek extráit is, amiket szintén a Weta csinált, akik az Alita trükkjeiért is feleltek. Rengeteget konzultáltam a technikusunkkal, Paul Alvarezzel, akinek az volt a feladata, hogy a sisakot rám helyezze, és minden érzékelő az arcomon a megfelelő helyen legyen. Persze eleinte sokkoló ilyen sisakot viselni, de ahogy belemerülsz a játékba, előbb-utóbb elmúlik. Még egy szeretkezési jelenetben is, amilyen például Keenan Johnsonnal volt a filmben.  
 
A felkészülésed mértékéből jól sejtem, hogy egyszer magad is rendezni szeretnél? 
 
Titokban igen. Nagyon szerettem volna tanulni, és Robert Rodriguez és James Cameron támogattak is ebben. Mentorként álltak hozzám. Sokan vannak ebben a bizniszben, akik nem úgy állnak hozzá, mint ők, de az is rendben van. Robert és Jim nem ilyen. Ők szeretik megosztani másokkal a tudásukat. 
 
A filmben rengeteg harci jeleneted van… 
 
A felkészülés teljesen kicsinált. Amikor elkezdtem a munkám, az egész testem croissant-okból állt. Épp a kisfilmemet írtam, és az írók nem arról híresek, hogy egészségesen táplálkoznak. Nem voltam jó formában. Oké, vékony voltam, de nem volt bennem erő, állóképesség stb. Keith Hirabayashi segítségével hónapokon át edzettem, és az étkezésem is rengeteget változott. Ilyesmit még soha korábban nem csináltam. 
 
Úgy érzed, mintha egy új tested lenne? 
 
Most már vegán vagyok. James Cameron meggyőzött arról, hogy életmódot váltsak, és ennek köszönhetően érzem a testemen a változást. Erősebbnek érzem magam, több az energiám. De Alita nemcsak én vagyok. Rajtam kívül kilenc nő dolgozott még azon, hogy Alitát életre keltsük. Amikor elértem a testem teljesítőképességének határait, akkor valaki átvette tőlem, aki egész életében ezt csinálta. Rengeteg harcművész segített. Még egy gumiember is volt velünk, valamint több profi görkorcsolyás. Persze a színészkedést végig én csináltam, de az akciójelenetek során ők rengeteg terhet levettek a vállamról. 
 
A testmozgását nem kellett robotszerűvé tenned? 
 
Rengeteget gyakoroltam a meghallgatásra, aztán előtte egy nappal jöttem rá, hogy Alita nem robot, hanem kiborg. Egy zseniális kibernetikus sebész teremtette, aki tudja, hogy mit csinál. Feleszméltem, hogy nem szabad darabossá tenni a mozgásomat. Alita végül nagyon macskaszerűen, még finomabban mozog, mint egy normális ember. 
Tulu/Fórum Hungary
2019.02.11
|
(5 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Fekete Jenő a hazai bluesélet veteránja, akit a nagy öregek közül mindenki ismer.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
22:55
Végzetes kitérő
amerikai horror, 2006
23:00
John Wick: Második felvonás
amerikai akciófilm, 2017
23:00
Végzetes vágyakozás
amerikai thriller, 2017
23:00
A Sárkánykapu repülő kardjai
kínai akciófilm, 2011
23:05
Break
francia romantikus film, 2018
A rossz költészet világnapja van, írj bátran te is egy verset és kínozd vele a barátaidat/üzletfeleidet! #rosszkolteszetvilagnapja #augusztus18 #badpoemday #douglasadams
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.