Programok hétvégére

2019. február 15-17.
Izgalmas programkavalkád vár ránk hétvégén nagyszabású fesztiválokkal (Budapest Táncfesztivál, Kultúrházak éjjel-nappal, Budapesti Halfesztivál), irodalmi esttel, bor- és hegedűünneppel, tárlatvezetéssel, előadással, illetve várostörténeti sétákkal.
Kultúrházak éjjel-nappal
Országszerte
február 15-17. 
www.2019.kulturhazak.hu 
 
Idén a „Mindennap értéket adunk” jelmondattal kerül országszerte megrendezésre a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat. Február 15. és 17. között több száz helyszínen ezernél is több programmal várják az érdeklődőket az ország számos művelődési házában. Bővebben >> 
 
Budapest Táncfesztivál
Nemzeti Táncszínház, Müpa 
február 15.-március 2. 
www.budapesttancfesztival.hu 
 
A Budapest Táncfesztivál Kanada, Franciaország és Svájc legnevesebb táncegyütteseivel és a legnagyobb magyar tánctársulatokkal a klasszikustól a legmodernebb stílusig összesen 24 előadással, köztük kilenc premierrel várja az érdeklődőket. Bővebben >> 
 
Rendhagyó tárlatvezetés a Poklade – a mohácsi busójárás megújuló hagyománya kiállításon 
Hagyományok Háza 
február 15. péntek, 17:30 
www.hagyomanyokhaza.hu 
 
A program regisztráció köteles. Regisztrálni a fenti linken lehet. Jegyár: 300-600 Ft. 
 
Barlangok mélyén 
Óbudai Platán könyvtár fiókkönyvtára - Ezüsthegyi Könyvtár 
február 15. péntek, 18:00 
www.facebook.com 
 
Dr. Szunyogh Gábor, az Óbudai Egyetem tanára tart előadást a híres magyar barlangokról, szó lesz a kutatásról, feltárásról és a térképezésről. Ingyenes! 
 
Imagine Budapest - városi séta: Hogy lett fess a pesti nő – a fűzőtől a miniszoknyáig 
Veres Pálné utca 1. - a Veres Pálné szobornál
február 16. szombat, 10:00 
www.imaginebp.hu 
 
Jól ismert utcák kincseket rejtő kapualjai, rejtélyes kis üzletek titkai várnak ránk a turnűröktől a miniszoknyákon át, a századfordulós szabóságoktól és parfümériáktól a maszek butikokig, hogy megérintsük, megtapogassuk, megillatoljuk egy olyan utca múltját, ahol egykor sikk volt a vásárlás. Infó és regisztráció a fenti honlapon. 
 
VII. Budapesti Halfesztivál
ELTE Lágymányosi Campus parkoló 
február 16-17. 
www.facebook.com 
 
Fűtött sátrakkal, koncertekkel, hatalmas vidámparkkal, akváriumokkal, élményhorgaszattal, óriásbográccsal, több száz fajta halétellel várják az érdeklődőket. Infó: Ingyenes! 
 
VIII. Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja 
Fonó Budai Zeneház 
február 16-17. 
www.fono.hu 
 
Vonós mesterhangszerek kiállítása, borkóstolók, koncertek várják az érdeklődőket.  
 
Hagyományok Háza táncház 
Hagyományok Háza 
február 16. szombat, 19:00 
www.hagyomanyokhaza.hu 
 
Szucsági és vistai táncokat tanulhatnak az érdeklődők. Jegyár: 500-1000 Ft., 12 éves kor alatt a belépés ingyenes! Bővebben >> 
 
Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin koncertje a Házasság Hete jegyében 
KlauzálHáz  
február 16. szombat, 19:00 
www.klauzalhaz.hu 
 
Rendhagyó koncerttel várja a zeneszerető nagyközönséget a Hegedűs házaspár. A Házasság hete apropót szolgáltat arra, hogy szerelmes négykezes művek is elhangozzanak a koncerten a zongoraszólók mellett. A zeneművek között lesz móka és kacagás is, hiszen a Kossuth- és Liszt Ferenc díjas zongoraművész és zenepedagógus érdekes történeteket mesél a zeneművek közben. Infó. Jegyár: 2000 Ft. Bővebben >>
 
Villa.séta 
Barabás Villa  
február 17. vasárnap, 11:00 
www.barabasvilla.hu 
 
A látogatók Barabás Miklós nyomába eredhetnek túraveztővel. Bejárhatják a festőművész egykori kertjét, villáját, miközben érdekességeket tudhatnak meg a művészről és a helyről. Ingyenes! 
 
Várkert Irodalom: Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója 
Várkert Bazár 
február 17. vasárnap, 19:00 
www.varkertbazar.hu 
 
Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Jegyár: 2500 Ft. 
2019.02.13
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.