Tehetetlen tudat / (te)nder

Budapest, Bethlen Téri Színház, március 19. 19:00
A Bethlen Téri Színház Ambíció tehetségprogramja keretében láthatjuk Pétery Melinda koreográfiáját és a fiatal táncosokból álló Notre Dance előadását.
Pétery Melinda táncművész, koreográfus, nívódíjas táncpedagógus Tehetetlen tudat című előadása egyfajta kapcsolatteremtést mutat be egy tehetetlenségre kárhoztatott emberi tudat és a vágyott, de elérhetetlen, önálló létezés között. A mű zenéjében egy 12 hangpárból álló dallam ismétlődik, több mint ezerszer körbe-körbe forog. Az út folyamán fura kapcsolatok szerteágazó mintázatai tűnnek fel, alakulnak egymásba és oszlanak fel. Az egyre szűkülő hangzás és tér az egyre inkább bezáruló emberi életet jelképezve folyamatosan távolítja el a valóságtól az „Én-t”, míg végül elfogy a levegő. 
 
Előadják: Pecze Margit, Pétery Melinda, Gacs Flóra, Éles Nikolett.  
 
 
A Notre Dance-t az Ambíció tehetségprogram hívta életre, a feltörekvő táncosok projektje lehetőséget nyújt pályakezdő táncosoknak a kibontakozásra. (te)nder című előadásuk napjaink virtuális társkeresésének húspiac jellegére reflektál, és hogy milyen frusztrációkkal és tévképzetekkel jár az a véget nem érő folyamat, hogy egymás után, futószalagon érkeznek az első ránézésre hozzánk illő személyek a telefonunk képernyőjén keresztül, ezzel is arra buzdítva minket, hogy minél többel megismerkedjünk. 
 
Koreográfus: Deák Lili, Nagy Enikő 
 
Táncosok: Baksai Réka, Deák Lili, Erdélyi Zsófia, Haller Dorisz, Horváth Réka, Indrei Ábel, Kotsis Johanna, Nagy Enikő, Pék Krisztina, Péter Szilvia.  
2019.02.14
|


Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.