Ki hogyan emlékszik a rendszerváltásra?

A Magyar Nemzeti Múzeum a rendszerváltoztatás 30. évfordulójára emlékezve az egész éven átívelő programsorozatot indított el, Közös időnk – 1989 címmel. Az eseménysorozat egyik legfontosabb célja, hogy a magyar társadalom együtt, közösen emlékezzen a rendszerváltoztatás időszakára.
A virtuális kiállítás kurátorai szeretnének bevonni minél több társadalmi réteget, csoportot, korosztályt a közös emlékezésbe, közösségi élménnyé formálva az ünnep időszakát, és arra buzdítanak mindenkit – akik részesei voltak és azokat is, akik csak szüleik, nagyszüleik elbeszéléseiből ismerik azt – osszák meg emlékeiket és az időszakra reflektáló tárgyaikat a múzeummal.  
 
A Magyar Nemzeti Múzeum 2019-ben nagyszabású, országos tárgy- és emlékgyűjtést hirdet a rendszerváltoztatás 30. évfordulója alkalmából. Hozzák el a rendszerváltoztatás korára reflektáló tárgyaikat a Magyar Nemzeti Múzeumba! Osszák meg emlékeiket és élményeiket! 
 
A múzeum részére felajánlott tárgyakat rendszerezik, több szakmai színtéren bemutatják és jelentős részüket az év végére tervezett Közös időnk – 1989 című időszaki tárlaton kiállítják majd. 
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.