Kedvenc helyek

Kiosztották az Artisjus-díjakat

19. alkalommal adták át a hazai zenei szerzők egyik legnevesebb elismerését, az Artisjus-díjat, amit idén már 5. éve Junior kategóriában is kiosztanak a harminc éven aluli alkotóknak.
A magyar zenei szakma a komoly- és könnyűzenei szcéna alkotóit ünnepelte vasárnap este az Artisjus-gálán. Hét zenei kategóriában díjazták a szerzőket, a harminc év alatti díjazott művészek pedig Junior elismerést vihettek haza. Alkotói életműdíjban részesült Dés László (Dimenzió, Trio Stendhal, Jazz+Az), az év könnyűzeneszerzője pedig Szabó Tibor, a Magna Cum Laude gitárosa lett. Az év könnyűzenei szövegírójának a Hiperkarma frontemberét, Bérczesi Róbertet választották, az év produkciójáért járó díjat pedig a MAO Bartók: Tizenöt magyar parasztdal című lemeze kapta.  
 
Az év junior könnyűzenei alkotói díját a metál körök kiemelkedő alakja Áron András „Apey”, a Mörk zenekar szerzői közössége és a Blahalousiana alkotói csapata vehették át. Az év komolyzenei műve Kurtág György Fin de Partie egyfelvonásos operája lett, junior kategóriában pedig Dobos Dánielt választották az év komolyzenei alkotójának. Végül az év magyarnótaszerzőjének járó elismerést Varjasi Ildikó kapta, aki eddig több száz magyar nótához írt zenét.  
 
(hirado.hu) 
2019.02.19
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.