David Lynch: Small Stories/Kis történetek

Budapest FotóFesztivál 2019
Budapest, Műcsarnok, 2019. március 1. - június 2.
Magyarország legnagyobb fotográfiai eseménye, a Budapest Fotófesztivál igazi különlegességgel nyitja meg 2019-es rendezvénysorozatát február 28-án a Műcsarnokban. A harmadik éve megrendezett Fesztivál nyitókiállítását David Lynch, az amerikai függetlenfilm élő legendája, rendező, forgatókönyvíró, festő és zenész jegyzi.
Lynch egyedülálló tárlatának hangulatát a láthatatlan összefüggések izzása, a kimondhatatlan érzések felszínre hozása és a felszabadított fantázia kiteljesedése adja. Lynch egész munkásságára, így erre a sorozatára is meghatározó módon volt hatással a szürrealizmus, az ezotéria, a szorongás és az erőszak művészi és populáris megjelenítésének speciálisan amerikai tradíciója – a kultikus rajzoló Norman Rockwelltől a mai thriller filmekig. 
 
Képeinek alapja a fotómontázs, a portrék és a reprodukciók újraértelmezése, melyek a mester filmjeiből már ismert univerzummá állnak össze. A Small Stories/Kis történetek egy valóságon túli pszichedelikus utazás az érzelem, a humor, a játékosság és a nyugtalanság világában, miközben egyaránt feltárja az emlékeket és a sebeket. Filmes munkáihoz hasonlóan képein is az álom dominál, poétikájának alapvető ereje a tudattalan és a valóság közötti összefonódás.  
2019.02.25
|
(9 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.