Működhet-e egy Beatles-musical a Beatles nélkül? Nyáron kiderül!

A Danny Boyle rendezésében Yesterday címmel nyáron a mozikba kerülő Beatles-musical egy olyan világban játszódik, ahol a Beatles zenekar nem létezik: senki nem emlékszik rá és senki nem ismeri a legendás brit banda dalait.
Jack Malik (Himesh Patel) egy nehezen boldoguló zenész. Amikor az egész világ egy pillanatra elsötétül, Jacket baleset éri: elüti egy busz. Amikor magához tér, látszólag minden olyannak tűnik, mint régen, kivéve, hogy az emberek nem emlékeznek rá, hogy létezett egy Beatles nevű zenekar. Egyvalakit kivéve: Jacket. A zenész kap az alkalmon és a sajátjaként előadva mutatja be a világnak a gombafejűek legnagyobb slágereit, és pillanatok alatt szupersztárrá válik. Egy szupersztárrá, akinek az egész karrierje egy hazugságon alapul. 
 

 
Ha van ember Angliában, aki biztosan tudja a sikerfilmek receptjét, akkor az Richard Curtis. A Négy esküvő és egy temetés, az Igazából szerelem és a Mamma Mia folytatásának forgatókönyvírója jó érzékkel szagolja ki és készíti el a sikergyanús történeteket, és lehet-e 2019-ben nagyobbat dobbantani egy Beatles-musicalnél? A projektben lévő potenciált jól jelzi, hogy Danny Boyle annak idején azzal a feltétellel vállalta csak el a következő James Bond-film megrendezését (azóta már kirúgták), ha előtte még megrendezheti ezt a könnyed, zenés komédiát.  
A filmhez nagyban hozzájárult Ed Sheeran részvétele, aki maga is hatalmas Beatles-rajongó. A zenész megengedte a stábnak, hogy öt különböző koncertjén is forgassanak, így nem volt szükség olyan CGI tömeg használatára, amilyet a Bohém rapszódia Live Aid jelenetében láthattunk. Mindent azonban még így sem lehetett megoldani: Norfolkban, a Gorleston Beach-en a stáb 5000 statisztát fogadott fel egy nagyszabású, zenés tömegjelenet felvételére. 
 
(Hazai bemutató: június 27.) 
 
2019.03.04
|


Film premierek

Übergáz

amerikai akcióvígjáték, 93 perc, 2019

Együtt megyünk

francia vígdráma, 132 perc, 2019

Szerelem második látásra

francia vígjáték, 117 perc, 2019

Szupercella 3.: Az Ördögverem

amerikai akciófilm, 97 perc, 2019
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Filmek a TV-ben
18:10
A sztárok nem Liverpoolban halnak meg
angol romantikus film, 2017
18:10
Szerelem a Boszporusznál
német vígjáték, 2011
18:50
Legyőzhetetlen
amerikai dráma, 2006
18:50
Lezúzva
amerikai-kanadai akciófilm, 2009
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.