Kedvenc helyek

Meghalt Keith Flint, a Prodigy frontembere

Essexi otthonában holtan találták Keith Flintet, a Prodigy frontemberét – írja az Independent. A brit lap értesülései szerint a rendőrség jelenleg is helyszínel a zenész házában.
A rendőrség egy bejelentés után érkezett a dunmowi házhoz, ahol egy 49 éves eszméletlen férfit találtak, aki azonban, mire a hatóság kiért, már elhunyt. A halálesetnél gyanús körülmény nem volt.
 
Az együttes hivatalos Instagram-oldalán közölte: "A hír igaz. Alig hisszük el, de testvérünk, Keith önkezével vetett véget életének a hétvégén".  
 
A punkos viselkedéséről, színes-hegyes hajáról és szúrós tekintetéről elhíresült Keith Flint eredetileg táncosként került a Liam Howlett által alapított elektronikus zenei formációba, a Prodigybe, de annak (a rapper Maxim melletti) frontembereként vált a kilencvenes évek brit könnyűzenei színtérének ikonikus figurájává. A Prodigy harmincmillió albumot adott el világszerte, hét stúdiólemezt készített és valamennyi vezette a brit albumlistát, legutóbb az utolsó, a tavaly novemberben kijött No Tourists. Flint énekelt a Prodigy legsikeresebb, szintén listavezető kislemezein, a Firestarteren és a Breathe-en is. 
 
Halálhíre kapcsán sok zenésztársa emlékezett meg róla a közösségi médiában, köztük Ed Simons a Chemical Brothersből, aki nagyszerű embernek nevezte. Keith Flint a zene mellett motorozással is foglalkozott, egy versenyistálló tulajdonosa és menedzsere volt - írja az MTI.
  A brit Prodigy rendszeres fellépője a hazai fesztiváloknak, legutóbb tavaly a Fezenen játszottak, idén augusztusban a SZIN-en léptek volna fel.  
2019.03.04
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.