Műanyagböjt kampány indult, a tét egy élhető bolygó!

Március 6-tól, a hagyományos nagyböjti időszak kezdetével egy időben műanyagböjt kampányt indít a Humusz Szövetség azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a minket körülvevő műanyagszennyezésre.
A műanyag az élet számos területén bizonyult hasznos anyagnak, de mértéktelen fogyasztói szokásaink következtében eláraszt minket a belőle származó hulladék.
 
„A médiában szinte naponta terítékre kerül olyan hír, aminek középpontjában a műanyagszennyezés áll. Óceáni műanyag szigetek, műanyag darabkák az élőlények gyomrában, sőt, már az ételeinkbe is bekerülnek a műanyag szennyezők. A műanyag ellenálló és évszázadokig fennmarad, mégis olyan egyszer használatos eszközöket gyártunk belőle, amiket átlagosan 25 percig használunk. Arról nem is beszélve, hogy előállításuk javarészt fosszilis erőforrásokból történik” – hívja fel a figyelmet a Humusz Szövetség a honlapján. 
 
A március 6.–április 21. között zajló #műanyagböjt kampány arra bíztatja az embereket, hogy szorítsák vissza a műanyagok használatát, ezzel is megelőzve a pazarlást és a hihetetlen mértékű környezetszennyezést, melyet leginkább úgy tehetnek meg, ha meg sem veszik a műanyagból készült termékeket. A tét pedig nem kevesebb, mint egy élhető és egészséges bolygó továbbörökítése az utánunk jövő generációk számára. A kampány ideje alatt 10 üzenet lesz olvasható a Humusz Facebook- és Instagram-oldalán műanyag témában. 
 
2019.03.06
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.