Március 8-án érkezik az HBO nagy port kavaró Michael Jackson-dokuja

A Channel 4 és az HBO közös produkciójában a díjnyertes rendező, Dan Reed Neverland elhagyása (Leaving Neverland) című kétrészes dokumentumfilmje március 8-án, pénteken debütál az HBO GO-n, amelyben két férfi vall arról, hogy miként váltak Michael Jackson szexuális bántalmazásának áldozatává.
Amikor 1993-ban nyilvánosságot kaptak azok a vádak, melyek szerint Jackson fiatal fiúkat zaklatott, sokan nem hitték el, hogy az énekes ilyen szörnyű tettekre lenne képes. A Neverland elhagyása két olyan fiúnak – az akkor tízéves James Safechucknak és az események idején hétéves Wade Robsonnak – a története, akik Jackson barátai lettek. Mind őket, mind családjukat elbűvölte a karrierje csúcsán levő énekes mesébe illő élete. 
 
Dan Reed rendező elmondta: „Ha bármi újat tanultunk a közelmúltban, az éppen az, hogy a szexuális zaklatás összetett kérdés, és oda kell figyelnünk az áldozatok mondandójára. Nagy bátorság kellett ahhoz, hogy ez a két férfi megossza a saját történetét, amelyek hitelessége nem kétséges számomra. Úgy vélem, bárki, aki megnézi a filmet, érteni és érezni fogja, hogy micsoda érzelmi teher nehezedett rájuk és családjukra, és átélhetővé válik az is, mekkora erő kell ahhoz, hogy valaki szembenézzen ilyen régóta őrzött titkokkal.” 
 
A Neverland elhagyása a harmincas éveiben járó Safechuckkal és Robsonnal, valamint mindkettőjük édesanyjával, feleségével és testvéreikkel készült gyomorszorító interjúkon keresztül mutatja be a hosszan tartó bántalmazást, és feltárja azokat a komplikált érzéseket, amelyek végül ahhoz vezettek, hogy a két férfi szembenézzen a múltjával azután, hogy mindkettejüknek fia született. Miközben a háttérben felrajzolódnak a nyilvánosság közös emlékei, a film megmutatja, mekkora értéke van annak, amikor valaki megtöri a csöndet, még akkor is, ha egy nagy hatalmú és tiszteletnek örvendő figura bűnösségét mondja is ki ezzel. 
 

 
A Neverland elhagyása március 8-tól kizárólag az HBO GO-n látható. A film tévépremierje április 10-én és 11-én lesz az HBO-n! 
 
(HBO)
 
2019.03.07
|


Filmek a TV-ben
18:10
A sztárok nem Liverpoolban halnak meg
angol romantikus film, 2017
18:10
Szerelem a Boszporusznál
német vígjáték, 2011
18:50
Legyőzhetetlen
amerikai dráma, 2006
18:50
Lezúzva
amerikai-kanadai akciófilm, 2009
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:01
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 12. rész
04:03
Pat, a kutya
2017, 15. rész: Becsapva
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 5. rész: Malac mentés
04:06
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 13. rész
04:10
Game Shakers
II. évad, 206. rész: Spitty Llama
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.