Volt egyszer egy Pecsa

Budapest, Zuglói Civil Ház, március 8. - április 1.
Az egykori Petőfi Csarnok történetét mutatja be a Zuglói Civil Ház márciusban látogatható „Volt egyszer egy Pecsa” című kiállítása fotók, plakátok és tárgyi dokumentumok segítségével.
A Petőfi Csarnok harmincéves működése során közel 15 ezer rendezvénynek adott otthont, a látogatók száma pedig meghaladta a tízmilliót. Színpadán olyan nemzetközi sztárok léptek fel, mint Robert Plant, Brian May, a Velvet Revolver, Mark Knopfler, a Jethro Tull, Manu Chao, ZZ Top, John Mayall, Saragossa Band, The Art Ensemble of Chicago, a Dead Kennedys, a Dream Theater, Ronnie James Dio, Tony Iommi, a King Crimson, a Kiss és még sorolhatnánk. A hazai előadók közül pedig számos bandának és énekesnek meghatározó jelentőségű volt karrierjében az intézmény, csakúgy, mint azoknak a generációnak, akik bulizni jártak a Pecsába. 
 
A Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhelye 2017-ben kiállítás-sorozatot indított, olyan már megszűnt zuglói létesítményekről, melyek jelentős szerepet töltöttek be nemcsak a kerület, hanem az egész főváros, az ország életében. A cél, hogy ezekről az intézményekről minél több dokumentum, fotó, tárgyi emlék fennmaradjon az utókor számára. A mostani kiállítás anyagát a Pecsa egykori munkatársai, az intézmény és a zenekarok rajongói, helytörténészek, klubosok, zenészek adták össze. 
 
Ingyenes!
 
2019.03.11
|
(13 kép)


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.