Kihirdették az idei POSZT versenyprogramját

A 19. Pécsi Országos Színházi Találkozóra (POSZT) június 6-15. között kerül sor. Az idei év versenyprogramját Gulyás Gábor esztéta, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója és Zalán Tibor József Attila-díjas író, dramaturg állította össze.
A budapesti színházak közül a Katona József Színház két előadással is szerepel a versenyprogramban: az egyik a március elején, Máté Gábor rendezésében bemutatott Rozsdatemető 2.0, a másik a Hegymegi Máté által színre vitt Jeanne d?Arc. A József Attila Színház a Karenina, Anna című előadással szerepel, a Magyar Színház Ionesco A székek című művével, a Nemzeti Színház pedig ifj. Vidnyánszky Attila Woyzeck-rendezésével. Szintén bekerült a versenyprogramba a Radnóti Színház Székely Csaba tízparancsolat ihlette darabja, a 10, a Vígszínház, Eszenyi Enikő által rendezett A diktátor című előadása és az Örkény Színház Secondhand produkciója.  
 
 
A vidéki színházak közül bekerült a versenyprogramba a Váci Dunakanyar Színház / Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza produkciójában, Yaroslav Fedoryshyn rendezésében készült Ványa bácsi; a Szabadkai Népszínház Henry Farrell regénye alapján született Mi történt Baby Jane-nel? című előadása; a Debreceni Csokonai Színház Dosztojevszkij Idióta művének színpadi változata; a Tamási Áron Színház Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című előadása Szász János rendezésében, a Gyulai Várszínház/Nemzeti Színház produkcióban színpadra állított Székely János Caligula helytartója, valamit Tasnádi István Kartonpapa című drámája, amit a Vörösmarty Színház mutatott be. 
2019.03.22
|


Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.