Kiosztották az idei MOST FESZT díjait

Az Alaine – Ideje a meghalásnak című bábos produkció lett a legjobb monodráma-előadás az idei MOST FESZT-en, a Szkéné Woyzeck előadása két díjat is bezsebelt, és elismerésben részesült az Apró kozmikus félreértés is. A közönségzsűri díját Martinkovics Máté kapta.
Befejeződött az immáron ötödik alkalommal a tatabányai Jászai Mari Színházban megrendezett MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivál, vagyis a MOST FESZT 2019. A március 20. és 24. között zajló fesztivál öt napja alatt tíz előadást (négy monodrámát és hat stúdiószínházi produkciót) láthatott a közönség, a Cím nélkül hajlék-kaland-játék versenyen kívüli előadásként szerepelt. 
 
A szakmai zsűri díjai alapján a legjobb monodráma előadás díját idén a KL Színház Alaine – Ideje a meghalásnak című, felnőtteknek szóló bábelőadása kapta. A Polcz Alaine szövegeiből készült előadást Markó-Valentyik Anna szerkesztette és adja elő, Ladányi Andrea rendezésében.
 

 
A legjobb stúdiószínházi előadás a Szkéné Georg Büchner Woyzeck című művéből készült, Staféta-nyertes előadása, melynek szövegkönyve Thurzó Gábor és Halasi Zoltán fordításának, valamint Peer Krisztián szövegének felhasználásával készült, rendezője Hegymegi Máté volt.
 
A legjobb alakítás különdíját Major Erik e.h. kapta ugyanebben az előadásban nyújtott teljesítményéért.
 
A Magyar Művészeti Akadémia különdíját a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház által színre vitt Apró kozmikus félreértés című mágikus valóság kapta, ami Forgách András 12 nő voltam című műve nyomán készült Csábi Anna rendezésében.
 

 
A szakmai zsűri mellett közönségzsűri is részt vett a fesztiválelőadások díjainak odaítélésében. A közönségzsűri tagjait a szervezők a fesztivál kezdete előtt azon nézők közül sorsolták ki, akik tíz előadásos, azaz a MOST FESZT 2019 valamennyi előadását tartalmazó bérletet vásároltak.
 

 
A három tagból álló közönségzsűri különdíját Martinkovics Máté Az egérlyukból című monodrámában nyújtott alakításáért, karakterformáló erejéért, hiteles és természetes szerepformálásáért, dramaturgiai munkájáért kapta. A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadását Zsámbéki Gábor rendezte. 
 
 
 
2019.03.25
|


Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.