Meglepő sikert aratott egy középiskolás Alien-előadás

Hollywoodi sztárok is felfigyeltek egy New Jersey-i középiskola diákjainak Alien-előadására, melynek jelmezeit és díszleteit is maguk készítették főként újrahasznosított hulladékokból - számolt be róla a BBC News.
A North Bergen-i gimnázium növendékei az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál című Ridley Scott-filmklasszikust állították színpadra iskolájukban a múlt héten. Az előadásról készült néhány rövid felvétel bejárta a közösségi médiát, és nagy feltűnést keltett.  
 
Mások mellett A Gyűrűk Ura sztárja, Elijah Wood is elragadtatottan írt a darab jelmezeiről és díszleteiről. 
Bár a darabot eredetileg csak kétszer játszották volna, a siker hatására North Bergen polgármestere felajánlotta, hogy finanszírozza a további előadásokat. 
 
A darabot a film forgatókönyve alapján a gimnázium angoltanára, Perfecto Cuervo írta az iskola színjátszóklubja számára. Cuervo készítette az Alien: The Play című darab trailerét is, amelyet a bemutató estéjén töltöttek fel a netre. A jelmezeket, köztük az alien maszkját és az űrruhákat, valamint a díszleteket, beleértve a mozgatható zsilipajtókat, a diákok készítették. Még az az emlékezetes jelenet is szerepel az előadásban, amikor egy alien kibújik az egyik űrhajós mellkasából.  
 

 
(MTI) 
2019.03.27
|


Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.