Publikus Magánügyek - A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben

Szentendre, MűvészetMalom, március 29. - május 12.
A ’90-es évek magyarországi képzőművészetéről, magángyűjtemények bevonásával látható kiállítás a szentendrei MűvészetMalomban. A Publikus magánügyek című kiállításon harminc magángyűjtő több mint 350 művét mutatják be.
A rendszerváltás utáni korszak sokszínűsége, társadalmi és politikai változásai a vizuális művészetekre pezsdítő hatással vannak, így sokféle, egymással vitázó irányzat létezett egyidejűleg. A ’90-es évek időszaka a kortárs képzőművészetben is elhozta a műfajok átjárhatóságát, a műfaji határok elmosódását. A médiatudatosság hatja át a klasszikus műfajokat, vizsgálva saját határaikat, szerepüket, létjogosultságukat. Az installáció, a különböző objektek, sokszorosítási eljárások (fénymásolat, digitális nyomat), a fotó és a digitális képalkotó eszközök, valamint a köztéri beavatkozások és a videó fontos szerepet kapott. A művész által választott médium üzenethordozó szerepe előtérbe került, és azóta is folyamatos (ön)reflexió tárgyává válik.  
 
A szabad műtárgypiac indulásával egy időben kezdenek épülni a bemutatott magángyűjtemények – néhány kivételtől eltekintve azonban csak a kétezres években fordulnak a ’90-es éveket meghatározó alkotók gyűjtése felé. 
2019.03.28
|
(3 kép)


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.