Bauhaus100. Program a mának - Kortárs nézőpontok

A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös program
Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2019. április 10. - augusztus 25.
A Bauhaus centenárium nemzetközi eseménysorozatához kapcsolódik a Ludwig Múzeum kiállítása, mely tematikus fókuszcsoportokban (színelmélet, ezotéria, vízió/utópia, tárgyformálás, fényművészet stb.) mutatja be a Bauhaus tevékenységét, és ezek köré nagyrészt kortárs alkotók munkáival szerveznek eszme- és hatástörténeti ívet.
A Program a mának kísérlet ennek az egyedülálló modernista utópiának az újraolvasására, visszatekintésre és kortárs nézőpontból történő felidézésére. A centenárium egyúttal alkalom arra is, hogy áttekintsük a műhely hatását a 20. századi és a jelenkori művészetre, a kultúra egészére. A Bauhaus koncepciója és programja, mondhatjuk szemlélete az elmúlt száz évben tovább élt, erőteljesen átalakult, igazodva a mindenkori korszakok igényeihez, és megújuló tartalommal megjelenik napjaink vizualitásában. 
 
A kiállítás elsősorban nem a Bauhaus történetét kívánja bemutatni, hanem azokat a ma is jelenlévő jellegzetes művészeti pozíciókat; amelyekben felismerhető a Bauhaus szemléletének hatása. A képek és tárgyak, utalások segítségével felvillantott eszmék, munkák mellett közel harminc kortárs képzőművész kapcsolódó munkáiból látható válogatás. 
2019.04.01
|
(11 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.