Kulisszatitkok Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről

Közel egy éve volt Harry herceg és Meghan Markle esküvője, és hamarosan megszületik első gyermekük is. A Spektrum Home-on futó Harry&Meghan – a királyi esküvő című dokumentumfilmben ezúttal az esküvő részleteibe lehet bepillantani, amiben maga Harry és Meghan is megszólal.
2018. május 19-én, szombaton Harry herceg feleségül vette Meghan Markle amerikai színésznőt egy páratlan királyi esküvőn. Ez volt a legmodernebb királyi esküvő, amit Nagy-Britannia valaha látott.  
 
Összesen 2600 vendéget hívtak az eseményre, de nem mindenki részesülhetett a nap legmeghittebb pillanataiból. A kápolnában tartott szertartás után 600 vendég vonulhatott át a Szent György terembe a hivatalos esküvői reggelire.
 
Sokféle ember ült az asztalok körül, királyi sarjak, hírességek, közéleti személyiségek, méltóságok, különböző származású vendégek keveréke. Természetesen lehettek olyanok is, akik számára ez az egész kissé nyomasztó is volt. A szabályokat azonban mindenkinek be kellett tartania, még az étkezések során is. Egy nagyon régi hagyomány szerint, amikor a királynő befejezi az étkezést, leszedik az asztalt, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy a vendégek előbb végezzenek, különben előfordulhat, hogy elviszik a tányérokat.  
 
Természetesen nincs királyi esküvői fogadás királyi esküvői torta nélkül. A torták hagyományosan grandiózusak, gazdag gyümölcstorták látványosan felépítve. Harry herceg nagymamájának, a királynőnek a tortája 275 centi magas volt. A bátyjáé, Vilmos hercegé nyolcemeletes, több száz cukormáz virág díszítette, 68 kilót nyomott a súlya, és öt hétbe telt az elkészítése. Egy citromos piskóta citromkrémes töltelékkel, a máz pedig egy bodzavirágos svájci vajkrém, ami nagyon könnyű és habos, amitől tökéletes a textúrája, az íze pedig valóban a tavaszt és Nagy Britanniát idézi.  
 

 
A Harry és Meghan - a királyi esküvő című dokumentumfilm április 6-án, 16:35-kor látható Spektrum Home-on. 
2019.04.05
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.