A cannes-i filmfesztiválra készülhet el az új Tarantino-mozi

Hollywood aranykorában járunk, 1969 Los Angelesében. Egy egykori tévésztár, aki low budget westernekkel vált híressé (Leonardo DiCaprio) és a kaszkadőre (Brad Pitt) megpróbálnak nevet szerezni maguknak az álomgyárban és persze az álomvárosban, de az odáig vezető út meglehetősen kacifántos.
Először csak annyit tudtunk a filmről, hogy Tarantino a hírhedt Manson gyilkosságokról tervezett filmet készíteni. A producere ismét Harwey Weinstein lett volna, csakhogy kirobbant a botrány, és a Weinstein Company pillanatok alatt összedőlt. Licitháború indult a Volt egyszer egy Hollywoodért, melyet végül a Sony nyert. A jó hírű forgatókönyvre sorra özönleni kezdtek a nagyobbnál nagyobb sztárok: talán nem túlzás azt mondani, hogy egyetlen korábbi Tarantino-film sem mutatott még fel ennyi nagy nevet, pedig a azoknak sincs miért szégyenkezniük. 
 
A forgatást végül tavaly júniusban kezdték meg Los Angelesben, és egészen novemberig tartott, ami egy nem CGI központú film esetében meglehetősen hosszú idő. Eközben kisebb bonyodalmat okozott, hogy a mellékszerepre szerződtetett Burt Reynolds (aki DiCaprio filmbéli karakterét ihlette) épp a forgatás idején hunyt el, de még időben tudták őt helyettesíteni a beugró Bruce Dernnel. Jelenleg Quentin Tarantino azon dolgozik gőzerővel, hogy a májusban startoló Cannes-i Filmfesztiválra elkészüljön a film. 
 
(Hazai bemutató: augusztus 8.) 
 
2019.04.08
|
(6 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.