Az Udvari Kamaraszínház előadásainak Budapesten a Duna Palota ad otthont

Mottójának és alapítási céljainak megfelelően az Udvari Kamaraszínház olyan műhelyszínház, amely a jelenünket eredményező múltunkat viszi színre. 2016-ban a színház „A világ magyarságáért” elismeréssel lett kitüntetve, 2019-ben pedig Kálló Béla, a társulat vezető színművésze Jászai Mari-díjat kapott.
A történelem örök és kifogyhatatlan téma, ami hivatástudattal, hazaszeretettel és nemzeti értékeink megőrzésébe vetett hittel párosulva igazán érdekes és izgalmas előadásokat tud létrehozni. Az elmúlt, közel húsz évben több mint kétszáz helyen lépett fel a társulat, és szeretnék, ha minél többen megismernék őket, határon innen és túl. Színházi munkájuk során az alkotók történészek segítségével olyan eseményeket keresnek meg a magyar múltból, amelyek alkalmasak arra, hogy belőlük színpadi művek szülessenek. A színház célja elsősorban a gondolatébresztés és másodsorban a szórakoztatás. 
 
Budapesti nézőik a Duna Palotában tudják megtekinteni előadásaikat. Legközelebb április 29-én játsszák a Fehér Szarvas című drámájukat. De az Udvari Kamaraszínház küldetésének tekinti, hogy a magyar történelmen alapuló előadásait a kőszínházak mellett akár a legkisebb faluba is elvigye. Tizennyolc című előadásuknak májusban Zombor, Becse és Szabadka ad otthont. 
 
2019.04.15
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.