Kedvenc helyek

Locsolóbál - Erdőfű, Csángálló

[ folk ]
Budapest, Fonó Budai Zeneház, április 22. 20:00
Őseink húsvéti bálokon élték meg a tavasz szép ünnepét – nekünk a legautentikusabb forma erre a táncház lehet. A Fonó minden évben megbízható minőségű programmal áll elő locsolkodáskor – így lesz ez 2019-ben is: ismét élvonalas folkzenékre rophatjuk!
Az Erdőfű Kárpát-medencei vonós hagyományokat éltet, ám hogy ne vesszünk el a hangrengetegben, nem árt tudni, kik is muzsikálnak e kötelékben. Maruzsenszki Andor és Kiss-Balbinát Ádám hegedül, Éri Márton kontrás-brácsás és Éri Katalin nagybőgős oldalán. A tíz éve indult Csángálló pedig Sára Csobán és Bősze Tamás Jean-Pierre szívügye. A Gyimes-völgye és Moldva motívumait felölelő formáció zúzott már Ozorán is, Lajkó Félix társaságában. Most a Naplopók című korongról játszanak számos Eleven taktust, ami hangulat a Womex tavalyi, világzenei válogatásáról sem hiányozhatott. 
 
Jegyár: 1000 Ft 
Air
2019.04.11
|


Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Fronton innen, fronton túl. Az első világháborúrol mindent a hosszú hétvégén Szentendrén a Skanzenben. @szentendreiskanzen . . . #frontoninnen #háború #kiallitasajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.