Excessocenus

Budapest FotóFesztivál 2019
Budapest, Cervantes Intézet, április 12. - június 30.
Geológusok szerint bolygónk az úgynevezett antropocén korszakba érkezett, melyet az iparosodott nemzetek és elitjeik idéztek elő, és amelyben az ipar és az emberi tevékenységek jelentik a bolygó dinamikájának új motorját.
Az igazság, hogy annak ellenére, hogy ezek a módszerek nyilvánvalóan csődöt mondtak, a kevésbé fejlett országok vakon követik a természeti forrásokkal való visszaélést és azok mértéktelen kihasználásának, valamint a megtermelt javak túlzott fogyasztásának sémáját. Ezek az országok újfent elkövetik a többiek hibáit és elavult, toxikus technológiák virágzó piacává váltak, miközben a „buli” utánra egyszerűen senkinek nincsenek tervei. 
 
A Bruno Morais és Cristina de Middel együttműködéséből létrejött Excessocenus projekt a makrogazdaság hatásait vizsgálja az afrikai mikro-rutinokban, a mindennapi, ház körüli teendőkre koncentrálva, és a fotográfiát használják fel arra, hogy a környezettel és az afrikai kontinens vizuális megjelenítésével kapcsolatos problémákra reflektáljanak. Az Excessocenus 2016-ban elnyerte a Greenpeace Photo Award díjat. 
2019.04.21
|
(3 kép)


Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Balatoni ajánlónk bióban! Badacsonyi futás (meg még sok más helyszínen is), gyenesdiási VW bogártalálkozó, Iszkiri zenekar a siófoki Plázson, Zamárdi B-my-lake és még sok sok program! #badacsony #dulorefutunk #iszkirizenekar #karavankemping #gyenesdias ##vwbogár #bogártalálkozó #bmylake
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.