Excessocenus

Budapest FotóFesztivál 2019
Budapest, Cervantes Intézet, április 12. - június 30.
Geológusok szerint bolygónk az úgynevezett antropocén korszakba érkezett, melyet az iparosodott nemzetek és elitjeik idéztek elő, és amelyben az ipar és az emberi tevékenységek jelentik a bolygó dinamikájának új motorját.
Az igazság, hogy annak ellenére, hogy ezek a módszerek nyilvánvalóan csődöt mondtak, a kevésbé fejlett országok vakon követik a természeti forrásokkal való visszaélést és azok mértéktelen kihasználásának, valamint a megtermelt javak túlzott fogyasztásának sémáját. Ezek az országok újfent elkövetik a többiek hibáit és elavult, toxikus technológiák virágzó piacává váltak, miközben a „buli” utánra egyszerűen senkinek nincsenek tervei. 
 
A Bruno Morais és Cristina de Middel együttműködéséből létrejött Excessocenus projekt a makrogazdaság hatásait vizsgálja az afrikai mikro-rutinokban, a mindennapi, ház körüli teendőkre koncentrálva, és a fotográfiát használják fel arra, hogy a környezettel és az afrikai kontinens vizuális megjelenítésével kapcsolatos problémákra reflektáljanak. Az Excessocenus 2016-ban elnyerte a Greenpeace Photo Award díjat. 
2019.04.21
|
(3 kép)


Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.