Magyar Film Napja

Országszerte, 2019. április 30.
Április 30-án folytatódik a tavaly életre hívott Magyar film napja programsorozat. Országszerte vetítések és programok, sőt a külföldi magyar intézeteknek köszönhetően Ankarától Zágrábig 35 városban is ünneplik a magyar filmet. A Filmalap a Toldi moziban klasszikus és magyar animációkkal és „Filmesek a DJ-pult mögött” partival ünnepel.
Országszerte több mint ötven intézmény csatlakozott, hogy a magyar filmekre alapozva vetítéseket, találkozókat, szakmai beszélgetéseket és játékos vetélkedőket tartsanak. A Toldi moziban például János vitézt, Ruben Brandtot és rövidfilmeket nézhetünk, este pedig filmesek állnak be a DJ-pultba szórakoztatni a nagyérdeműt. Az Ankertben aznap este minden a filmzenékről szól: magyar és külföldi filmek slágereire lehet majd pörögni a táncparketten. A Dr. Mező Ferenc Általános Iskolában a videó- és hangvágás rejtelmeibe vezetik be a gyerekeket, míg a @filmdestination.hu stábja a Budai-hegységbe szervez egy másfél órás sétát, melyen tucatnyi magyar filmklasszikus nyomába eredhetünk.
 
Szentendrén a mozi filmelemző beszélgetésekkel és három magyar filmmel, köztük az Egy nappal készül, Komáromban a MediaWave pedig Magyar Film Napja szekcióval ünnepel a Monostori Erődben. Győrben a Rómer Múzeum készül filmvetítésekkel. A program ennél persze színesebb, csak a felszínt érintettük, szóval érdemes alaposan utánajárni, hogy ne maradj le semmiről.
2019.04.16
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.