Megújult a tízéves dunaPart

Idén ötödik alkalommal rendezi meg a Trafó a dunaPart elnevezésű kortárs magyar előadó-művészeti platformot november 27. és 30. között. Az idei esemény felhívása még nyitott, bárki jelentkezhet rá.
2008-ban Gáspár Mátéban és Szabó Györgyben fogalmazódott meg egy olyan hiánypótló esemény gondolata, amit először a Krétakör és a Trafó szervezésében rendeztek meg dunaPart – Kortárs Magyar Előadó-művészeti platform címen. A platform célja azóta is változatlan: a független magyar előadóművészeti szcéna feltörekvő generációinak és háttérintézményeinek bemutatása, nemzetközi piacra lépésük elősegítése, valamint kapcsolatok kiépítése. Tíz év után idén nem csak a rendezvény nevét egyszerűsítették, a honlapot és az arculatot is megújították a szervezők. Az új logó három színe a műfajok triumvirátusát, az átmeneti színek pedig a műfajok keveredését, dinamikáját fejezi ki.
A művészeti program listáját június végén hozzák majd nyilvánosságra.
 

 
A 10 éves kapcsolati hálónak, valamint a széleskörű és személyes promóciós munkának köszönhetően 2017-ben már 39 országból 122 neves programszervezőkből, fesztiváligazgatókból, menedzserekből és kritikusokból álló szakértő gárda érkezett Budapestre, hogy egy négynapos intenzív eseménysorozaton vegyenek részt. 
A szervezők és a kritikusokból álló kurátorok (idén Bálint Orsolya, Herczog Noémi, Jászay 
Tamás, Komjáthy Zsuzsa, Králl Csaba és Varga Anikó) minden alkalommal olyan előadásokat hívnak meg a művészeti programba, amelyek a szűk szakmai és hazai környezetükből kiszakítva nemzetközi színtéren is releváns és befogadható formával, továbbá tartalommal és üzenettel bírnak. A meghívott vendégek pedig érzékeny és aktuális lenyomatát kapják a mai magyar társadalmi és előadóművészeti állapotoknak, és olyan helyi partnerekre lelhetnek, akikkel érdemes és lehetséges együttműködni.
 
dunapart.net 
2019.04.17
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.