Budaörs Fesztivál

Budaörs, május 1 - 5.
Idén május 1-5. között ismét Budaörs lesz a kultúra fővárosa: rengeteg programot kínál a Budaörs Fesztivál: 7 kiállítás, 21 zenei program, kerekasztal-beszélgetés, színházi nyílt próba, nyitott műhely, filmvetítések, utcabuli várja a látogatókat.
22. alkalommal rendezzük meg Magyarország egyik legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléjét Budaörsön. 1 város, 5 nap, 8 helyszín, 35 program, 410 fellépő - a tavaszi Budaörs Fesztivál minden korosztályt és stílust kielégítő műsorkínálattal várja vendégeit - nem kötelezi el magát egyetlen zenei műfaj mellett sem. A választék és a kínálat rendkivül széles és sokszínű: a jazztől az alternatív rockon és indie folkon át a komoly zenéig, a fém szobor kiállítástól a fotókiállításig, a színházi nyílt próbától a képzőművészeti nyitott műhelyig, a gyerek programokig minden megtalálható.  
 
A Muzsikáló terek címmel akusztikus koncerteket hallgathatunk ismét Budaörs egyik legszebb terén, a Kálvária téren, ahol igazi fesztiválhangulat várja a közönséget: itt lesz a ToSoDa Projekt, a Bajdázó, és az elmaradhatatlan Kodachrome duo. A szombati szabadtéri nap meghívott előadói többek között: Lovászi Edina, a Soulwave, a skeemers, az aurevoir, az Anna & the Barbies és a Hiperkarma. A PostART kulturális színtér ad otthont Beck Zoli szerzői estjének, a Fran Palermo, a Goodbye Darjeeling, a Csaknekedkislány, az ék, a Sárik Péter Trió koncertjének, az Ivan & the Parazol akusztikus koncertjének, Pion István és az Unicornis slam poetry estjének, és egy izgalmas kerekasztal beszélgetésnek a mai kor kulturális igényeiről. 
 
Új színfolt a fesztivál palettáján a Malter Vándor Filmfesztivál jelenléte. Mi is velük valljuk: „A magyar mozi menő!" A Városi Ifjúsági Klub helyszínünkön több kortárs alkotó rövidfilmjét vetítik 2 alkalommal. Vetítések után az alkotókkal találkozhat a közönség. 
 
A képzőművészek jelenléte teszi teljessé a kulturális kínálatunkat: 7 kiállítás nyílik a fesztivál ideje alatt különböző közösségi helyszíneken!  
 
A fesztivál zárásaként a VIVART Budaörsi Sinfonietta előadásában hangzik el a Bizet-Scsedrin: Carmen-szvit és Ravel Bolerója Török Géza Liszt-díjas karmester vezényletével. 
2019.04.18
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.