Megjelent a Pesti Est ART legújabb száma!

A Pesti Est havonta megjelenő képzőművészeti különszámának májusi kiadásában ismét összegyűjtöttük az ország legizgalmasabb kiállításait. Lássuk, ebben a hónapban melyik tárlatokat érdemes felkeresni Budapesten és vidéken!
A felújított Szépművészeti Múzeum az újrarendezett állandó kiállításai mellett idén két időszaki tárlattal készült, ezek közül az egyik az áprilisban megnyílt Michelangelo-kiállítás. A reneszánsz mester első magyarországi tárlatára harminc, a világ legrangosabb gyűjteményeiből kölcsönzött Michelangelo alaktanulmány érkezett, köztük az a rajz, amit nemrégiben fedeztek fel egy külföldi magángyűjteményben és a tizenéves művész legkorábbi ismert rajzaként azonosítottak. 
 
Idén ünnepeljük a Bauhaus alapításának századik évfordulóját, így sorra nyílnak a huszadik század első felének legjelentősebb művészeti intézményére reflektáló kiállítások. A Magyar Nemzeti Galéria Weininger Andor hagyatékából válogatott művekkel ünnepel, a Mai Manó Ház Moholy-Nagy László fotográfiáit mutatja be, a Ludwig Múzeum tárlata kortárs nézőpontokból mutatja be a Bauhaus tevékenységét, a Vasarely Múzeum kiállítása pedig a Bauhaus művészeti eredményein felnőtt kortárs magyar alkotók munkáit tárja elénk. 
 
Budapesten kívül sok más mellett a balatonfüredi Vaszary Galériában magyar írók és költők egykori balatoni nyaralásain készült fotókat láthatunk. A szentendrei Czóbel Múzeum két – a Czóbel-életművet és -kutatást a fókuszba állító – időszaki tárlattal várja a látogatókat, Pécsett pedig sörtörténeti kiállítás nyílt.
 
Keresd április 24-től a szokásos terjesztési pontokon! 
 
2019.04.24
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.