Budafok-Tétény Tavaszi Művészeti Fesztivál

18 nap – 33 program – 9 helyszín
Budapest, május 9 - 26.
Izgalmas programok közül válogathatnak az igényes szórakozás kedvelői, ha májusban a XXII. kerületbe látogatnak. A szervezők a Budafok-Tétény Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében számtalan műfajban kínálnak színvonalas időtöltést minden korosztálynak.
Mesefesztiváltól az irodalmi pikniken át a könnyű- és a klasszikus zenei koncertekig válogathatnak a látogatók az összművészeti fesztivál programjai közül. 
 
A rendezvénysorozat május 9-én kezdődik a Budafoki Dohnányi Zenekar nyitókoncertjével, ahol megnézhetjük azt az egy éven át forgatott dokumentumfilmet is, mely a zenekar sokszínű életét, zenészeit és karmesterét, Hollerung Gábort mutatja be. Az este második részében Beethoven V. szimfóniáját hallhatjuk, utána pezsgővel koccinthatunk a fesztiválra és a tavaszra. Május 11-én, szombaton együtt ünnepelhetünk a 25 éves Budafok Big Banddel és Gájer Bálinttal, a „swing hercegével”, másnap pedig a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Erdély.ma – Levelek Londonba című előadását nézhetjük meg, melynek rendező-koreográfusa és írója Diószegi László
 
A következő hét sem marad el a nyitánytól: május 17-én A Klauzál Gitár Band tavaszi koncertjén Bródy-szerzemények hangzanak el a kezdetektől napjainkig Bródy János vendégszereplésével. Másnap, szombaton a kARTon – Kreatív Art On – Alkoss Szabadon című nyílt interaktív képzőművészeti napra invitálják a vendégeket, ahol bárki kipróbálhatja a festés, fotózás, rajzolás és alternatív művészetek valamelyikét. 19 órától pedig a Testi Mese zenekar játszik. Május 19-én a Mesefesztivál keretében délelőtt a legkisebbeket, és persze a szüleiket várják a Gardrób Művészeti Csoport baba-szülő koncertjére, utána pedig Janikovszky Éva történetei szórakoztatják először a 6-13 éves gyerekeket, majd a felnőtteket. Az írónő eddig színházban soha be nem mutatott könyvei alapján először látható színpadon a születéstől a kiskamaszkorig az élet minden nyűge Szilágyi Bálint rendezésében, majd este héttől a Pódiumszínház mutatja be a Tollár Mónika rendezte A lemez két oldala című előadást Horváth Lili, Kovács Vanda, Janklovics Péter és Scherer Péter szereplésével. 
 
A következő heti program május 20-án kezdődik az Irodalmi piknikkel, Csuja Imre önálló estjével, ahol a József Attila, Kosztolányi Dezső, Ady Endre és Radnóti Miklós verseit hallhatjuk. Május 24-én, pénteken a Compact Disco vár a #Halibudafok koncerttel, 26-án, vasárnap 19 órától pedig a Tavaszi Művészeti Fesztivál záróakkordjaként Tóth Gabi, Vitáris Iván (Ivan and the Parazol) és a Budapest Jazz Orchestra ad egész estés koncertet, melyen Elvis Presley és a 20. század felejthetetlen előadóinak a dalai csendülnek fel. 
2019.04.26
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.