Megérkezett a Star Wars IX. szinkronizált előzetese

Egy legenda folytatása, a harmadik trilógia vége, a Skywalker-saga zárófejezete, filmtörténeti pillanat. Minderre azonban még december 19-ig várnunk kell, ekkor érkezik ugyanis a mozikba a Star Wars: The Rise of the Skywalker (Skywalker kora) című film. Az első szinkronizált előzetes mától érhető el.

 
A film eredeti rendezője Colin Trevorrow lett volna, de a Jurassic World direktora végül kreatív nézeteltérések miatt távozott az általa jegyzett sztorival együtt, lévén a története nem volt összeegyeztethető a Rian Johnson által írt középső epizóddal. A beugró végül az a J.J. Abrams lett, aki pár éve Az ébredő Erővel sikerrel hozta vissza a franchise-t. Az ő biztos sikerérzékére most szükség is van, ugyanis a Disney utolsó SW mozija, a Solo csalódást keltő eredményt hozott a kasszáknál. 
 
A stáb a londoni Pinewoodban kezdte a forgatást még tavaly nyáron, és sokat forgattak Jordániában is. Mivel a sztorit eredetileg Carrie Fisher karakterére, Leiára építették volna, a színésznő halála alaposan felforgatta a terveket. A Disney-nél érzékelték, hogy a rajongók nem szeretnének egy digitálisan teremtett Leia hercegnőt viszontlátni, így végül beérték annyival, hogy néhány fennmaradt, eddig nem látott felvételt használnak majd róla Az ébredő Erőből és Az utolsó Jedikből. 
 
A régi karaktereknek azonban nem kell teljesen búcsút intenünk: Mark Hamill is leszerződött a filmhez, valamint Billy Dee Williams is visszatér Lando Calrissianként, de az igazi bombameglepetés az volt, hogy a film főgonosza ismét a Császár, vagyis Ian McDiarmid lesz, akiről mindenki azt hitte, hogy meghalt A Jedi visszatérben. 
 
(Hazai bemutató: december 19.) 
2019.04.29
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
18:10
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:20
Millió dolláros bébi
amerikai filmdráma, 2004
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
18:45
Cliffhanger - Függő játszma
amerikai akciófilm, 1993
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.