Megérkezett a Star Wars IX. szinkronizált előzetese

Egy legenda folytatása, a harmadik trilógia vége, a Skywalker-saga zárófejezete, filmtörténeti pillanat. Minderre azonban még december 19-ig várnunk kell, ekkor érkezik ugyanis a mozikba a Star Wars: The Rise of the Skywalker (Skywalker kora) című film. Az első szinkronizált előzetes mától érhető el.

 
A film eredeti rendezője Colin Trevorrow lett volna, de a Jurassic World direktora végül kreatív nézeteltérések miatt távozott az általa jegyzett sztorival együtt, lévén a története nem volt összeegyeztethető a Rian Johnson által írt középső epizóddal. A beugró végül az a J.J. Abrams lett, aki pár éve Az ébredő Erővel sikerrel hozta vissza a franchise-t. Az ő biztos sikerérzékére most szükség is van, ugyanis a Disney utolsó SW mozija, a Solo csalódást keltő eredményt hozott a kasszáknál. 
 
A stáb a londoni Pinewoodban kezdte a forgatást még tavaly nyáron, és sokat forgattak Jordániában is. Mivel a sztorit eredetileg Carrie Fisher karakterére, Leiára építették volna, a színésznő halála alaposan felforgatta a terveket. A Disney-nél érzékelték, hogy a rajongók nem szeretnének egy digitálisan teremtett Leia hercegnőt viszontlátni, így végül beérték annyival, hogy néhány fennmaradt, eddig nem látott felvételt használnak majd róla Az ébredő Erőből és Az utolsó Jedikből. 
 
A régi karaktereknek azonban nem kell teljesen búcsút intenünk: Mark Hamill is leszerződött a filmhez, valamint Billy Dee Williams is visszatér Lando Calrissianként, de az igazi bombameglepetés az volt, hogy a film főgonosza ismét a Császár, vagyis Ian McDiarmid lesz, akiről mindenki azt hitte, hogy meghalt A Jedi visszatérben. 
 
(Hazai bemutató: december 19.) 
2019.04.29
|


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
A tízéves Fortepan anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria.
Filmek a TV-ben
18:10
Casanova
amerikai kalandfilm, 2005
18:10
Afrika hív
német-osztrák romantikus film, 2011
18:15
Edie
angol film, 2017
18:25
Tini nindzsa teknőcök 2.: A trutymó titka
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1991
18:30
Scooby-Doo és a Koboldkirály
amerikai animációs vígjáték, 2008
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.