Igor és Ivan Buharov: Spirituális polgári engedetlenség

Budapest, acb Attachment, április 23. - május 24.
Igor és Ivan Buharov (Szilágyi Kornél és Hevesi Nándor) legújabb kiállításán a művészduó 2018-ban a gráci Steirischer Herbstre készített multimediális installációjának az acb Attachment terére alkalmazott változata kerül bemutatásra.
A filmes és installatív elemekkel berendezett environment, amely a szerzőpáros most készülő nagyjátékfilmje előtanulmányának is tekinthető, a Buharov-filmek esztétikáját, álomszerű, szürrealista-dadaista narratíváját és képi világát idézi. A falra és szekrénybe vetített filmek, lightboxok és rituális installációk tematikus egységét egyfajta pszichedelikus természetközelség adja. A természet felé való fordulás, a növényi világgal történő egyesülés a bemutatott rövidfilmek alig kibogozható, töredezett történeteiben tudatmódosító-szerek, a varázslat, vagy a mágia szökésvonalain keresztül lehetséges.
2019.04.29
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.