Nyerj páros jegyet a 4. Zsidó Művészeti Napokra!

2019. május 25.–június 2. között ismét megérkezik a hazai kulturális élet kiemelkedő összművészeti eseménye a Zsidó Művészeti Napok (ZsiMü) a főváros kulturális tereibe.
A ZsiMü célkitűzése egész évben lendületben maradni, új tehetségeket felkutatni és minél többet meríteni a zsidó és izraeli kultúra kifogyhatatlan tárházából. E gondolat mentén majd’ mindegyik művészeti ág képviselteti magát a ZsiMü ideje alatt.
 
Zenei fronton idén swing, jazz és popzenei koncertek mellett klezmer-operett előadások színesítik a programkínálatot. Az előadók között ott lesz Jávori Ferenc és zenekara, Szulák Andrea, Szűcs Gabi, Náray Erika, Lukács Miklós, Horgas Eszter, Dés László, Dés András, a Budapest Bar, a Budapest Ragtime Band, a Budapest Klezmer Band. Szinetár Dóra május 30-án a Frankel Leó utcai zsinagógában Szép Mesék, Rossz mesék címmel mutatja be legújabb, Újratervezés című musicallemezének anyagát, Kováts Kriszta Jászai Mari-díjas színész-, énekesnő pedig ezúttal a mozi világába kalauzolja a közönséget Zenemozi - Chaplintől Felliniig című lemezbemutató koncertjén június 2-án, a Budapest Jazz Clubban. A jelenleg Berlinben élő Moran Magal nem fél szokatlan kombinációkban vegyíteni a zenei stílusokat. Az énekesnő hipnotikus zongorajátékával és lenyűgöző hangjával május 27-én a Columbus Hajó színpadán találkozhat a Zsidó Művészeti Napok közönsége.
 
A programban szerepel még Örkény-felolvasás Mácsai Pállal, filmvetítés, kortárs tánc ősbemutató, zenés irodalmi előadás Nyáry Krisztiánnal, illetve színházi és látványszínházi bemutató, valamint gyermekrajz-kiállítással és gyerektáncelőadással is készülnek a szervezők, amelyen A két Lotti történetét adják elő a Dart Társulat művészei, továbbá újdonságként egy mini portrésorozat is megjelenik a fesztivál közösségi oldalain, amelyben Veiszer Alinda mutatja be hétről hétre a rendezvényen fellépő művészeket. 
 
Helyszín: Budapest 
 
Időpont: 2019. május 25.–június 2. 
 
Ha szeretnél jegyet nyerni a fesztiválra, nincs más dolgod, mint válaszolni az alábbi kérdésre! 
 
A határidő lejárt, már nem lehet tippelni!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.