Picasso múzsáival három kiállítás is foglalkozik idén nyáron

Hogy Pablo Picasso életében és művészetében milyen fontos szerepet töltöttek be a nők, azt talán egyik szeretője és múzsája, Dora Maar fogalmazta meg legtalálóbban azzal a kijelentésével, hogy amikor egy új nő jelent meg Picasso életében, minden kicserélődött körülötte – megváltozott a művészete, lecserélte a házat, sőt még a kutyát is.
Picasso megannyi múzsájának hatásával foglalkozik a New York-i Gagosian Galleryben május 3-án nyílt kiállítás, mely sorra veszi azokat a nőket – köztük Fernande Oliviert, Olga Khokhlovát, Venus Marie-Thérèse-t, Dora Maart, Françoise Gilot-t, Sylvette Davidot és Jacqueline Roque-t –, akik Picasso szobrait és festményeit inspirálták.  
 
A New York-i Picasso's Women: Fernande to Jacqueline című kiállítás mellett két másik kiállítás is nyílik, mely Picasso szerelmeihez kötődik: a párizsi Pompidou Központban Dora Maar fotóiból, festményiből és egyéb műveiből nyílik kiállítás júniusban, a madridi CaixaForumban látható tárlat pedig a Picasso első feleségével, a balett-táncos Olga Khokhlovával töltött évei alatt készült művekre koncentrál. 
 
(The Art Newspaper) 
2019.05.03
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.