Az utolsó Jó kérdés

Budapest, Katona József Színház, május 13. 17:00
Az évad utolsó beszélgetése lesz május 13-án a Kantinban. Veiszer Alinda és vendégei, akik a magyar színházi élet egy-egy fontos kérdését, témáját veszik górcső alá, most a POSZT-ról beszélgetnek.
2017 őszén izgalmas beszélgetéssorozatot indított a Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat. A Katona József Színház Kantinjában elsősorban a magyar színházi élet fontos, a nézőket és az alkotókat egyaránt foglalkoztató szakmai kérdésekről, felvetésekről és vitatott témákról esik szó.
Veiszer Alinda beszélget három meghívott, az aktuális témához kapcsolható színházi alkotóval és/vagy színházi szakemberrel.
 
Az októbertől májusig tartó sorozat az évadban az utolsó beszélgetéshez érkezett, melynek témája a POSZT (Pécsi Országos Színházi Találkozó) versenyprogramja lesz. Olyan kérdésekről lesz szó május 13-án, miszerint: Milyen szempontok mentén néz előadást a kritikus és a POSZT-válogató? Milyen tendenciákat látnak a magyar színházakban? Korrelál-e a POSZT versenyprogramja és a Színikritikusok Díja? 
 
Veiszer Alinda beszélgetőpartnerei ezúttal az idei POSZT versenyprogramjának két válogatója, Zalán Tibor költő, író, dramaturg és Gulyás Gábor filozófus, esztéta, valamint Turbuly Lilla színikritikus, a Színházi Kritikusok Céhének elnöke lesz. 
 
A szervezők nemcsak a szakmabéliek, hanem a színház iránt érdeklődők kíváncsiságára és részvételére is számítanak.
 
A program ingyenes. 
 
2019.05.09
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.