Újra műsoron az Ádám almái

Fél év kihagyás után, május végén és június elején újra látható a Radnóti Színház Ádám almái című előadása, a teátrum átépítési munkái miatt, a Katona József Színház színpadán.
A darabbeli elkötelezett pap, Ivan gyülekezetében mindenkinek megvan a maga „hasznos” és pozitív életcélja. A nyáj tagjai börtönviselt közmunkások: az alkoholista, bukott teniszező Gunnar, a kútrabló Khalid, a haláltábort megjár Paul, akiket Ivan igyekszik jó pásztorként terelni. Ebbe a közösségbe érkezik a neonáci Adam, aki azt a feladatot választja, hogy süssön egy almás pitét. Ám mit lehet tenni, ha a kezdetben bő termést hozó almafát furcsa és nyugtalanító csapások érik? Egy almás pitén bukik meg az isteni világrend? Ivan és Adam küzd a maga igazáért, harcolnak, hogy a bennük levő Jó legyőzze a Rosszat.
Ennek a párharcnak a példázata ez a fekete komédia, tele abszurd helyzetekkel, komikus, keserű és megindító pillanatokkal. Az Anders Thomas Jensen filmforgatókönyve alapján készült előadás színpadi változatát Kovács Krisztina készítette, a Radnóti Színház számára átdolgozta és a rendezte Szikszai Rémusz
 
2019.05.09
|


Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.