Erdő a stadionban

Klagenfurt, 2019. szeptember-október
Egy nagyméretű installáció felállítását tervezik idén ősszel Klagenfurtban, ami egy olyan világ képét vetíti a nézők elé, amiben a fákat – akárcsak a kihalás közelében lévő állatfajokat az állatkertben – csak az erre kijelölt helyeken, például használaton kívüli futballstadionokban láthatnak majd az emberek.
A disztópikus installáció ötlete Klaud Littmann műgyűjtő és kurátor fejéből pattant ki, akit Max Peintner osztrák művész és építész ’70. és ’71 között készült rajzai inspiráltak. Az erdőért – A természet véget nem érő attrakciója című projekt keretében a Wörthersee Stadiont változtatják majd egy közép-európai erdő replikájává, 299 ültetett fával. 
 
Littmann több mint harminc éve találkozott először Peintner – aki 1986-ban képviselte Ausztriát a Velencei Biennálén – rajzaival, majd éveken keresztül nem tudta elengedni az ötletet, hogy a valóságban is megalkossák azt. Amikor kiderült, hogy a 2008-as Eb-re készült Wörthersee stadion az év jelentős részében kihasználatlanul áll, úgy gondolta, az tökéletes hely lehet az installáció megvalósítására.  
 
(The Art Newspaper) 
2019.05.09
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.