„Kicsit úgy éreztem magam, mintha a ruha ellopná a lelkem” - Ryan Reynolds

A világ egyik legnépszerűbb színésze egy animált, sárga és pöttöm karakter bőrébe bújt, hogy része lehessen a Pokémon világának. Ryan Reynolds nemcsak a hangját adta a karakternek, hanem motion capture technológiával valóban ő alakította a szerepet.
Mennyire voltál képben a Pokémon világával és Pikachu detektívvel, mielőtt szerződtél a filmhez? 
 
Nem mondanám, hogy részletekbe menően ismertem volna, de természetesen én is hallottam már a Pokémonról, mert… nem lakom atombunkerben. Világhírű, nehéz lett volna nem hallani róla. Jó kis iskola volt a film elkészítése, de élveztem. 
 
Mit gondolsz, miért épp most jött el az ideje egy élőszereplős Pokémon-filmnek? 
 
Egyszerűen azért, mert mostanra érett meg ahhoz a technika, hogy jól meg tudják csinálni. Nem sok realizmus van a Pokémon világában. Gyerekkori hősöket, mesebeli teremtményeket viszünk a vászonra úgy, hogy realisztikusnak tűnjenek, ami piszkosul nehéz. Ezt nem csinálod meg, csak akkor, ha tudod, hogy kifogástalanul fog kinézni. Az volt a lényeg, hogy a Pokémon univerzum úgy nézzen ki a vásznon, hogy azt nézve úgy érezzük, ha felé nyúlunk, akkor valami valódit találunk, hozzájuk tudunk érni. Tudom, hogy ezért senki nem adna Nobel-díjat, de én mégis, ha tudnék, mivel elképesztő munka van mögötte.  
 
Úgy tudom, a filmnél fontos volt, hogy ne csak a hardcore fanokhoz szóljon, hanem azokhoz is, akik először találkoznak a Pokémon világával.  
 
Egy ennyire népszerű és szeretett franchise esetében a lényeg szerintem az, hogy megtaláljuk, miért is szerettek bele az emberek annak idején. Ha ezzel nem törődünk, biztosan elbaltázzuk. Azonban ha sikerül megtalálni, akkor rögtön nemcsak a rajongókhoz, hanem egy ennél jóval szélesebb réteghez tudsz szólni. A Pokémon - Pikachu, a detektíven pont olyan jól fognak szórakozni azok, akik régóta imádják ezt a világot, mint azok, akik most találkoznak vele először. Univerzális témákkal foglalkozik, mint a szeretet, a veszteség, a remény és a család. Van benne egy krimis vonal, ami kapásból berántja az embereket, az pedig csak a bónusz, hogy mindez egy őrülten vad világban játszódik.  
 
Hogyan írnád le Pikachu detektív karakterét? 
 
Eléggé olyan a hangja, mint Ryan Reynoldsnak. Türelmetlen kis figura, nagyon-nagyon jó humorral és robbanékony természettel. Szuperek a megérzései, de ezt bármelyik jó detektív elmondhatja magáról. Jó emberismerő és megfigyelő.  
 
Mennyiben voltál hatással a figura végső változatára? 
 
Imádtam Robbal (Rob Letterman, a film rendezője – a ford.) együtt dolgozni, úgy hiszem, az ő fantáziájára nagy szükség volt e színes világ megteremtésében. Robnak víziója volt, és ezt meg is tudta valósítani. Szuper volt a forgatás vele, Justice Smith-szel és persze Kathryn Newtonnal. Szinte olyan volt, mintha egy család lennénk. 
 
Elmesélnéd, milyen volt a munkád Justice-szal a forgatáson? 
 
Voltam kint a forgatáson, mert úgy éreztem, hasznos lehet, ha megismerjük egymást egy kicsit, és kialakul kettőnk között valamiféle kémia. Ha ez nincs, vakon dolgoztam volna a szinkronstúdióban. Így legalább volt lehetőségünk megismerni egymás játékát és stílusát, ami hasznos volt, mert a pár nap után elkezdtünk külön dolgozni. Magamra öltöttem a motion capture ruhát, és onnan kezdve egyedül voltam a játékommal a stúdióban, ő meg a díszletekben dolgozott.  
 
És hogy érezted magad a motion capture ruhában? 
 
Egyszer már volt rajtam ilyen, de nem ilyen mértékben, és nem ilyen minden részletre figyelően használták. Kicsit úgy éreztem magam, mintha a ruha ellopná a lelkem, és átcsempészné Pikachu detektívbe. Még a legkisebb arcmozgásaimat is rögzítették, aztán viszontláthattam őket Pikachun, ami, valljuk be, egy elég bizarr szituáció.  
 
Tulu/InterCom
2019.05.13
|
(6 kép)


Film premierek

A vágyak szigete

amerikai horror, 110 perc, 2020

Sonic, a sündisznó

amerikai-japán-kanadai kalandfilm, 99 perc, 2020

Közel a horizonthoz

német romantikus filmdráma, 109 perc, 2019

A boldogságvirág

angol-német-osztrák sci-fi, 105 perc, 2019
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Filmek a TV-ben
18:25
Nona
amerikai romantikus film, 2017
18:30
Macska-jaj
francia-jugoszláv-német romantikus vígjáték, 1998
18:40
Penge
amerikai akciófilm, 1998
18:45
Mary és a varázsvirág
japán animációs film, 2017
18:50
SAGA - A holtak átka
amerikai kalandfilm, 2013
Ma zár a Rubens kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. Sokan vannak! #gyerekkelne #rubensvandyckexhibition #kiallitasajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.