Egy nő fogságban - Adománygyűjtő filmvetítés az emberkereskedelem áldozatainak

Budapest, Trafó, 2019. május 20. 19:00
Az ELF Pictures és a Szabad Élet Egyesület adománygyűjtő filmvetítést rendez az emberkereskedelem áldozatainak megsegítésére. Az esemény célja, hogy segítséget nyújtson az emberkereskedelem áldozatainak megtenni az első lépéseket egy szabad és független élet felé.
Az este során vetítésre kerül három, az emberkereskedelem témájában készült film, melyet beszélgetés követ az alkotókkal, Tuza-Ritter Bernadett és Till Attila rendezőkkel, valamint De Coll Ágnes emberkereskedelmi szakértővel és Toszecky Renáta védett ház koordinátorral. Az esemény moderátora Bombera Krisztina lesz.  
 
Schwechtje Mihály filmes és színházi rendező Aki bújt, aki nem című, a 2018-as Friss Hús fesztiválon debütált rövidfilmje azt mutatja be, mi lehet a sorsa évente közel egy falunyi, periférián élő gyereknek. Till Attila Csicska című kisjátékfilmjében egy vidéki tanyán élő földművelő gazda az istállóban úgynevezett „csicskát", vagyis tulajdonképpen rabszolgát tart, akit minden szempontból állatként kezel. A filmet a hasonló szituációt túlélt emberek beszámolói és a témához kapcsolódó híradások inspirálták. A Tuza-Ritter Bernadett által készített Egy nő fogságban című dokumentumfilm pedig egy csicskasorban élő nő sorsát követi nyomon, aki kilátástalan helyzete ellenére elhatározza, hogy 10 év után megpróbál kitörtni a fizikai és lelki elnyomásból, hogy visszayerje szabadságát és lányával új életet kezdjen.
 
 
 
Ma Magyarországon közel 36 000 ember él rabszolgasorban. A befolyt összeget teljes egészében az áldozatok megsegítésére fordítják, támogatva egy védett ház működését, egy menekítő autó fenntartását, az áldozatok rehabilitációját és képzését és egy országosan terjesztett támogató füzet elkészülését a segítségnyújtás lehetőségeiről, valamint a segítő szervezetek elérhetőségeiről. 
 
Támogatói jegyárak: 5000 Ft, 10 000 Ft, 15 000 Ft
 
Normál jegyár: 2000 Ft
2019.05.13
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.