Egy nő fogságban - Adománygyűjtő filmvetítés az emberkereskedelem áldozatainak

Budapest, Trafó, május 20. 19:00
Az ELF Pictures és a Szabad Élet Egyesület adománygyűjtő filmvetítést rendez az emberkereskedelem áldozatainak megsegítésére. Az esemény célja, hogy segítséget nyújtson az emberkereskedelem áldozatainak megtenni az első lépéseket egy szabad és független élet felé.
Az este során vetítésre kerül három, az emberkereskedelem témájában készült film, melyet beszélgetés követ az alkotókkal, Tuza-Ritter Bernadett és Till Attila rendezőkkel, valamint De Coll Ágnes emberkereskedelmi szakértővel és Toszecky Renáta védett ház koordinátorral. Az esemény moderátora Bombera Krisztina lesz.  
 
Schwechtje Mihály filmes és színházi rendező Aki bújt, aki nem című, a 2018-as Friss Hús fesztiválon debütált rövidfilmje azt mutatja be, mi lehet a sorsa évente közel egy falunyi, periférián élő gyereknek. Till Attila Csicska című kisjátékfilmjében egy vidéki tanyán élő földművelő gazda az istállóban úgynevezett „csicskát", vagyis tulajdonképpen rabszolgát tart, akit minden szempontból állatként kezel. A filmet a hasonló szituációt túlélt emberek beszámolói és a témához kapcsolódó híradások inspirálták. A Tuza-Ritter Bernadett által készített Egy nő fogságban című dokumentumfilm pedig egy csicskasorban élő nő sorsát követi nyomon, aki kilátástalan helyzete ellenére elhatározza, hogy 10 év után megpróbál kitörtni a fizikai és lelki elnyomásból, hogy visszayerje szabadságát és lányával új életet kezdjen.
 
 
 
Ma Magyarországon közel 36 000 ember él rabszolgasorban. A befolyt összeget teljes egészében az áldozatok megsegítésére fordítják, támogatva egy védett ház működését, egy menekítő autó fenntartását, az áldozatok rehabilitációját és képzését és egy országosan terjesztett támogató füzet elkészülését a segítségnyújtás lehetőségeiről, valamint a segítő szervezetek elérhetőségeiről. 
 
Támogatói jegyárak: 5000 Ft, 10 000 Ft, 15 000 Ft
 
Normál jegyár: 2000 Ft
2019.05.13
|


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Filmek a TV-ben
18:10
Viszlát, Christopher Robin
angol életrajzi film, 2017
18:10
Ízlésficam
amerikai vígjáték, 2006
18:20
Út a Marsra
mexikói kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:45
Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi
amerikai akciófilm, 2001
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.